Vijesti

08.02.2018.
Domaćinstva na Nahorevu dobila vodu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković su u četvrtak 8. februara 2018. godine zvanično pustili u rad sistem vodosnabdijevanja pitkom vodom za domaćinstava Nahoreva, Nahorevskih brda, Muharemovića i Selja.
08.02.2018.
Od 12. do 23. februara anketiranje korisnika usluga Općine Centar
U cilju stalnog poboljšanja kvaliteta usluga koje pruža građanima, Općina Centar Sarajevo, u skladu sa normama usvojenih ISO standarda kvaliteta, redovno obavlja anketiranje korisnika njenih usluga.
08.02.2018.
U subotu jubilarno 100. izvođenje monodrame „Mora od odmora“ na sceni Centra kulture i mladih
Javna ustanova Centar kulture i mladih Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 10. februara 2018. godine organizira jubilarno 100. izvođenje urnebesne monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih u Jelićevoj 1 sa početkom u 20 sati.
07.02.2018.
Izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta „Austrijske kuće“
Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je pokrenula proceduru izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta „Austrijske kuće“ u parku kod Druge gimnazije.
07.02.2018.
U utorak 21. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 21. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u utorak, 13. februara 2018. godine u 15 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
07.02.2018.
Produžen rok do 21. februara za prijave na javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja
Općina Centar i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području općine Centar da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.
06.02.2018.
Od četvrtka u funkciji vodovodni sistem za domaćinstva Nahoreva, Nahorevskih brda, Muharemovića i Selja
U četvrtak, 8. februara 2018. godine, u 11 sati na lokalitetu rezervoara Nahorevska brda zvanično će biti pokrenut sistem vodosnabdijevanja pitkom vodom domaćinstava Nahoreva, Nahorevskih brda, Muharemovića i Selja.
06.02.2018.
Općina spremna sufinansirati izgradnju sportske sale za potrebe dvije školske ustanove
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 6. februara 2018. godine održao sastanak sa ministrom obrazovanja, nauke i mladih KS Elvirom Kazazovićem, dekanesom Medicinskog fakulteta u Sarajevu Semrom Čavaglija i direktoricom Srednje zubotehničke školu u Sarajevu Elvirom Jašarbašić.
06.02.2018.
Obilježena deseta godišnjica smrti Denisa Mrnjavca
Deseta godišnjica od tragične smrti sarajevskog srednjoškolca Denisa Mrnjavca obilježena je danas polaganjem cvijeća ispred njegove fotografije na tramvajskom stajalištu „Tehnička škola“ u pravcu Ilidže.
06.02.2018.
Nastavak projekta besplatne rekreacije - aerobik za žene
Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Službom za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar u februaru ove godine nastavio je sa realizacijom projekta besplatne rekreacije-aerobika za sve stanovnice sa područja općine Centar.
05.02.2018.
Godišnjica masakra civila na pijaci Markale
Povodom obilježavanja 24. godišnjice od pogibije naših sugrađana na pijaci Markale, predstavnici svih nivoa vlasti su zajedno sa članovima porodica poginulih 5. februara 2018. godine obilježili jedan od najkrvavijih događaja tokom četverogodišnje opsade Sarajeva.
05.02.2018.
Obilježen Dan sjećanja na sve poginule građane Sarajeva
U povodu 5. februara - Dana sjećanja na sve stradale građane Sarajeva u periodu opsade 1992-1995. godine i obilježavanja 24. godišnjice od pogibije naših sugrađana na pijaci Markale, u ponedjeljak 5. februara 2018. godine, Skupština Kantona Sarajevo, Gradsko, te općinska vijeća održali su zajedničku komemorativnu sjednicu u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
05.02.2018.
Općine Centar i Ptuj uspostavljaju partnerske odnose
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić boravio je u posjeti Sloveniji gdje se sastao sa načelnikom Opštine Ptuj Miranom Senčarom i generalnim direktorom Slovenskog narodnog pozorišta Maribor Danilom Roškerom.
05.02.2018.
Sutra počinje besplatna škola gimnastike za učenike osnovnih škola
Gimnastika uz atletiku i plivanje spada u bazični sport, te zauzima značajno mjesto u tjelesnom i zdravstvenom razvoju djece predškolskog i školskog uzrasta.
02.02.2018.
Nastavak projekta rekonstrukcije Trga Prvog korpusa Armije BiH
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovor kojim Općina Centar finansira nastavak radova sanacije pješačkih staza na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH, koji je smješten ispred zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo.
02.02.2018.
Zahvaljujući Općini Centar kosi lift na Ciglanama ponovo u funkciji
Kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane od jutros je ponovo u funkciji. Remont lifta finansirala je Općina Centar koja planira napraviti novi, moderniji lift kako bi trajno riješila pitanje kosog lifta koji je od esencijalnog značaja za stanovništvo pomenutog naselja.
02.02.2018.
Općina Centar podržava inicijativu da se ispred Pozorišta mladih uredi Trg kulture - Jurislav Korenić
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i dopredsjedavajućim Vijeća Mustafom Mulićem i saradnicima održao u četvrtak, 1. februara 2018. godine u Općini sastanak sa sarajevskim kulturnim djelatnicima povodom inicijative da se ispred sarajevskog Pozorišta mladih ukloni parking i ponovo uspostavi trg koji će se zvati Trg kulture – Jurislav Korenić, koji je bio jedan od najzaslužnijih utemeljitelja bosanskohercegovačkog teatra.
02.02.2018.
Jubilarno stoto izvođenje monodrame „Mora od odmora“ na sceni Centra kulture i mladih
Javna ustanova Centar kulture i mladih Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 10. februara 2018. godine organizira jubilarno stoto izvođenje urnebesne monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih u Jelićevoj 1 sa početkom u 20 sati.
01.02.2018.
garaza
01.02.2018.
Diplome za 120 polaznika besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika
U JU Centar kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, u četvrtak 1. februara 2018. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uručio je diplome polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika koji je za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja ove lokalne zajednice realizirala Općina u saradnji sa pomenutom javnom ustanovom i Školom za strane jezike „Poliglot“. Za ovu namjenu Općina je iz prošlogodišnjeg budžeta izdvojila 7.000 konvertibilnih maraka.