Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Općina Centar Sarajevo je i ove godine u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva za nabavku školskog pribora i knjiga za romsku djecu - učenike osnovnih škola na njenom području, kako bi ih i na taj način stimulirala da redovno pohađaju školu i što uspješnije savladavaju nastavno gradivo.
Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U školskoj 2019/2020. godini u deset osnovnih škola na području općine Centar nastavu redovno pohađaju 84 učenika Roma, a skoro polovina ove romske djece je u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ na Gorici.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u ponedjeljak, 21. oktobra 2019. godine zajedno sa saradnicima u 15 sati posjetiti Osnovnu školu „Hasan Kikić“ (Gorica 27) gdje će donacije od po 100 maraka dobiti 38 učenika ove škole, dvanaest učenika škole „Alija Nametak“, deset iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, devet iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, njih šest iz škole „“Isak Samokovlija“, tri iz škole „Musa Ćazim Ćatić“, po dva učenika iz škole „Hasan Kaimija“ i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju te po jedan učenik iz škole „Safvet-beg Bašagić“ i Katoličkog školskog centra.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti