Vijesti

23.08.2019.
U subotu će biti održan „Dan za porodicu“
Udruženje “Majka i dijete-Bombon”- Institut za majku i dijete organizira u saradnji sa Općinom Centar i Javnom ustanovom Centar kulture i mladih u subotu 24. augusta 2019. godine sa početkom u 10 sati u parku prof.dr. Nijaz Duraković (Hastahana) organizira manifestaciju pod nazivom “Dan za porodicu”.
22.08.2019.
Zbog bržeg završetka rekonstrukcije Ulice Koševo uvedene dvije smjene
Tokom svog današnjeg obilaska gradilišta u Ulici Koševo načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem i predstavnicima firme „Grakop“ dogovorio da radovi od sada budu izvođeni u dvije smjene do 21 sat navečer, posebno zbog predstojeće nove školske godine koja počinje početkom septembra.
22.08.2019.
Poziv mladima da se prijave u jednu od 18 škola i kurseva Centra kulture i mladih
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ kao jedna od institucija koja na kvalitetan način želi upotpuniti vrijeme mladih na koristan način kroz igru i zabavno učenje i ove je godine ponovo objavila javni poziv za upis u jednu od 18 škola i kurseva koji se održavaju u prostorijama ovog Centra.
22.08.2019.
Počeo drugi upisni rok za prvačiće
U toku je drugi upisni rok u 11 osnovnih škola sa Centra za predstojeću školsku 2019/2020. godinu i do sada je, prema podacima koje su predstavnici škola dostavili Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, u šest osnovnih škola zabilježen povećan broj upisanih učenika.
21.08.2019.
Izgradnja ciciban igrališta na Bardakčijama se odvija planiranom dinamikom
Radnici građevinske firme „Sela“ privode kraju građevinsko-zanatske radove na izgradnji novog ciciban igrališta u Ulici Zaima Šarca.
21.08.2019.
Održana druga radionica u okviru izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana
U velikoj sali Općine Centar Sarajevo u srijedu 21. augusta 2019. godine održana je druga radionica u okviru izrade Nacrta Lokalnog ekološkog akcionog plana (LEAP) Općine Centar za period 2019.-2024. godine.
21.08.2019.
U subotu na Hastahani manifestacija „Dan za porodicu“
Ove subote u parku Hastahana na Marijin Dvoru u periodu od 10 do 15 sati planirano je održavanje manifestacije pod nazivom “Dan za porodicu”, koju organizuju Udruženje “Majka i dijete-Bombon”- Institut za majku i dijete u saradnji sa Općinom Centar i Javnom ustanovom Centar kulture i mladih.
20.08.2019.
Asfaltiran pasaž u Ulici branilaca Sarajeva
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić, tokom proteklog perioda radnici pomenute firme su okončali radove na asfaltiranju pasaža i prilaza u dvorištu objekata kolektivnog stanovanja u Ulici branilaca Sarajeva 19a i 19b.
20.08.2019.
Zbog vandalizma kosi lift na Ciglanama nije bio u funkciji
Na polaznoj stanici kosog lifta na Ciglanama u nedjelju u popodnevnim satima nepoznata osoba uništila je uređaj za komunikaciju čime je načinjena značajna materijalna šteta.
20.08.2019.
Konferencija za medije povodom „Dana za porodicu“
Povodom promocije događaja koji Udruženje “Majka i dijete-Bombon”- Institut za majku i dijete organizira u saradnji sa Općinom Centar i Javnom ustanovom Centar kulture i mladih u srijedu 21. augusta 2019. godine u 11 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih u ulici Jelićeva 1 biće upriličena konferencija za medije.
19.08.2019.
Novo stepenište i pješačke staze u Ulici Nusreta Šišića Dede
Posljednje dvije sedmice traju radovi na izgradnji novog stepeništa i pristupnih pješačkih staza u Ulici Nusreta Šišića Dede između brojeva 8 i 12 na Koševskom brdu.
19.08.2019.
Općina za sve prvačiće i ove godine kupuje knjige
Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
19.08.2019.
Obnova ostvarenog prava na dodatak na djecu
U skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj: 38/14, 38/16, 44/17 i 28/18) Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve korisnike prava na dodatak na djecu koji su ostvarili pravo na osnovu naprijed navedenog zakona i Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj: 45/12-Presčišćeni tekst 26/14, 46/17 i 18/19) da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine, uz zahtjev koji će moći preuzeti na Info-pultu Općine Centar, dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu ovog prava.
16.08.2019.
Plutajuća fontana krasi Miljacku
U nastojanjima da životni prostor uredi i učini što ugodnijim za život, ali i da realizuje projekte koji će doprinijeti atraktivnosti ove lokalne zajednice, Općina Centar Sarajevo u petak 16. augusta 2019. godine realizovala je još jedan projekat.
16.08.2019.
Otvoren jubilarni 25. Sarajevo Film Festival
U petak 16. augusta 2019. godine nizom svečanih događaja započeo je 25. po redu Sarajevo Film Festival.
16.08.2019.
Počelo ponovno postavljanje kamene kocke u Ulici kralja Tvrtka
Radnici angažovane građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa ponovnim postavljanjem kamene kocke duž saobraćajnice u Ulici Kralja Tvrtka, što predstavlja završnu fazu rekonstrukcije ove ulice.
16.08.2019.
Drvored platana uljepšao prostor oko porodilišta na Jezeru
Simboličnim otkrivanjem ploče načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bukinac su danas ozvaničili završetak projekta sadnje drvoreda platana na zelenoj površini ispod gradskog porodilišta „Zehra Muidović“ na Jezeru.
16.08.2019.
Apel dostavljačima da robu isporučuju u ranim jutarnjim satima
S obzirom na turističku sezonu, te najavljeni niz manifestacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Općina Centar je poduzela niz aktivnosti kako bi se turisti osjećali što ugodnije, te kako bi iz naše domovine ponijeli sliku jedne uređene sredine.
15.08.2019.
Započelo ograđivanje stećaka na Skenderiji
Uprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su vladali tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Sela“ su započeli sa realizacijom projekta postavljanja zaštitne ograde duž obale Miljacke kod taksi štanda na Skenderiji.
15.08.2019.
Pojačano prisustvo inspektora na terenu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, s obzirom na turističku sezonu i najavljeni niz manifestacija koje će se održavati na području ove lokalne zajednice, a među kojima je i Sarajevo Film Festival, donio je odluku prema kojoj je u narednom periodu predviđen pojačan inspekcijski nadzor na terenu.