Uređenje zelenih površina ispred Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“

Uz finansijsku podršku Općine Centar Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ realizuje još jedan projekat rekonstrukcije i uređenja javnih zelenih površina u centralnoj gradskoj općini.

Krajem protekle sedmice su započeli radovi ispred Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Sektor održavanja javnih zelenih površina preduzeća je na tri lokacije ispred ove zdravstvene ustanove uradio rekonstrukciju zapuštenih travnjaka sa pripremom zemljišta.

 

Kod spomenika, koji je postavljen u čast prof.dr. Abdulaha Nakaša, postavljeno je 70 kvadrata travnog busenja, dok je na drugoj zelenoj površini od 700 metara kvadratnih zasijana nova trava. Ovom prilikom je uređena i živa ograda te je uklonjeno samniklo rastinje. Na zelenoj površini koja se nalazi na kružnom toku ulaza u bolnicu je posađeno novo cvijeće. Također je, uz pomoć auto korpe, završeno orezivanje i oblikovanje krošnji drveća te je obavljena sječa suhih stabala.

 

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Općine Centar i KJKP „Park“ u toku je realizacija uređenja zelenih javnih površina na nekoliko lokacija u Centru.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti