Vijesti

16.09.2019.
Za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju izdvojeno 12.000 KM
Općina Centar Sarajevo, kao i ranijih godina, u budžetu je izdvojila 12.000 KM za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju, te na taj način još jednom iskazala brigu za jednu od najosjetljivijih skupina u našem društvu.
16.09.2019.
Općina Centar finansijski podržala projekt „POKRENI SE – Olimpova škola judoa i besplatni kurs samoodbrane“
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Udruženje Judo klub „Olimp“ realizira projekat pod nazivom „POKRENI SE – Olimpova škola judoa i besplatni kurs samoodbrane“.
16.09.2019.
Promovisana knjiga „Breza 94: Bužimska bosanska bitka“
U prostorijama Memorijalnog centra na Kovačima održana je promocija knjige „Breza 94: Bužimska bosanska bitka“ u izdanju Udruženja 505. Viteška bužimska brigada i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“.
13.09.2019.
Uređenje arboretuma na Slatini Općina Centar finansira sa 10.000 KM
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 13. septembra 2019. godine potpisao protokol o donaciji finansijskih sredstava Šumarskom fakultetu u Sarajevu sa dekanom prof. dr. Mirzom Dautbašićem.
13.09.2019.
Predstava „Predzadnji put“ na teatarskoj sceni u Jelićevoj
U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar u utorak, 24. septembra 2019. godine sa početkom u 20 sati će biti odigrana predstava „Predzadnji put“, jednog od najomiljenijih hrvatskih komičara Željka Pervana.
13.09.2019.
Promocija dokumentarnog filma i knjige „Zaboravljeni“
Sinoć je u Domu mladih na Skenderiji održana promocija dokumentarnog filma i knjige „Zaboravljeni“ koji govore o humanom radu medicinskih sestara i tehničara tokom ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine. Realizaciju projekta pomogla je i Općina Centar.
12.09.2019.
Podrška održivom povratku mještanima naselja Bjelasovići na Sokocu
U okviru projekta podrške održivom povratku danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava za džamiju i mesdžid u povratničkom džematu Bjelasovići u mjesnoj zajednici Kaljina u Opštini Sokolac.
12.09.2019.
Općina osigurala besplatan prevoz za učenike Osnovne škole „Alija Nametak“
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo godinama iz svog budžeta izdvaja sredstva kako bi obezbijedila besplatan prevoz za učenike osnovnih škola koji stanuju na većoj udaljenosti od škole, a gdje nemaju uspostavljene odgovarajuće saobraćajne linije javnog gradskog prevoza.
12.09.2019.
Perspektivnim sportistima besplatni termini na teniskim terenima
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je i osnivač, uputila je poziv svim perspektivnim sportistima sa područja središnje sarajevske općine za ustupanje besplatnih termina na tenis terenima Koševo.
12.09.2019.
Načelnik Ajnadžić nagradio uspješne sportiste
Tokom organizovanog prijema u Općini Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je uručio zaključak o odobravanju isplate finansijskih sredstava višestruko nagrađivanim uspješnim sportistkinjama iz Centra koje svojim ovogodišnjim uspješnim rezultatima pronose dobar glas o Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini.
11.09.2019.
Načelnik Ajnadžić posjetio „Prosvjetu“ i „Preporod“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 11. septembra 2019. godine zajedno sa saradnicima posjetio Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i Bošnjačku zajednicu kulture „Preporod“.
11.09.2019.
Počinje sanacija spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.
11.09.2019.
Naredne sedmice započinje polaganje završnog sloja u Ulici Skenderija
Ukoliko tokom ove sedmice Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobri izmjenu režima saobraćaja, radovi na postavljanju završnog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Skenderija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“) bi mogli započeti naredne sedmice.
11.09.2019.
U toku upis u univerzalnu školu sporta
Preko hiljadu mališana besplatno trenira u okviru projekta „365 sport plus“
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
10.09.2019.
Svake sedmice održavanje sastanaka
Općina Centar želi ubrzavanje aktivnosti na izgradnji Prve transverzale
S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu, među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je inicirao održavanje sastanaka svake sedmice na kojima će učesnici razmatrati dinamiku i aktivnosti kada je u pitanju realizacija navedenih projekata.
10.09.2019.
Sportske radionice za djecu sa poteškoćama u razvoju
Centar za sport i rekreaciju – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar u saradnji sa Centrom za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, a na inicijativu Općinskog vijeća Centar, započeo je projekat za djecu sa poteškoćama u razvoju.
10.09.2019.
Općina Centar podržala 11. međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge"
Jedanaesti po redu međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge" bit će održan od 13. do 15. septembra na Olimpijskom bazenu Otoka, a Općina Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, finansijski je pomogla održavanje ove sportske manifestacije.
10.09.2019.
Sanacija oštećenja na saobraćajnicama i obnova saobraćajne signalizacije u Centru
U skladu sa ugovorom o izvođenju radova na redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove građevinske firme su tokom proteklog perioda završili nekoliko projekata na redovnom održavanju saobraćajnica, što podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovoznoj površini, kao i postavljanje nove saobraćajne signalizacije s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.
09.09.2019.
Obilježena druga godišnjica rada Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad
U prostorijama Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad danas je bilo jako veselo. Ovaj Centar, kojeg su zajednički osnovale i otvorile dvije susjedne općine, Centar i Stari Grad, danas je proslavio drugu godišnjicu od otvaranja.
09.09.2019.
Rezultati poziva organizacijama civilnog društva za učešće u evaluaciji projekata
Općina Centar prošle sedmice objavila je poziv za prijavu zainteresiranih članova organizacija civilnog društva koje imaju sjedište na području općine Centar Sarajevo da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg finansira Evropska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).