Građani daju prijedloge za uređenje sarajevskog javnog prostora 25. septembar (subota) u 16.30 sati

Re-Imagine Hastahana – prostor za sve nas

U subotu, 25. septembra sa početkom u 16.30h, u okviru događaja pod nazivom „Hastahana summer break“ koji organiziraju Udruženje mladih umjetnika i Turistička zajednica KS, održat će se interaktivna radionica na kojoj će građani i građanke učestvovati u oblikovanju budućeg izgleda javnog prostora Hastahana.
Re-Imagine Hastahana – prostor za sve nas

Domaćin radionice će biti načelnik Općine Centar, Srđan Mandić. Prisutni građani i građanke će imati priliku izraziti svoje potrebe kada je u pitanju lokacija Hastahane, te predložiti ideje za transformaciju ovog prostora u okruženje koje je funkcionalno i uređeno u skladu sa željama stanovnika. Upravo želje i glasovi stanovnika su važni, jer je u narednih nekoliko mjeseci u planu obnavljanje lokacije Hastahana.

 

Nakon što je u avgustu održan prvi razgovor ovakvog tipa pod nazivom "Radićeva Urban Lab", događaj u Hastahani predstavlja drugu po redu u nizu javnih diskusija o transformaciji ulica i dijelova grada. Javne diskusije o prostorima za građane su dio inicijative "Re-Imagine: Moja ulica, moja mašta" koju zajednički provode Općina Centar Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP u BiH), Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

 

Pozivamo građane i građanke Sarajeva da svojim idejama doprinesu urbanoj transformaciji Hastahane. Recite nam kako vi vidite Hastahanu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti