Vijesti

15.08.2019.
U petak ulična ceremonija otvaranja 25. Sarajevo Film Festivala
Općina Centar Sarajevo realizirala je brojne aktivnosti sa ciljem podrške održavanju 25. Sarajevo Film Festivala.
14.08.2019.
Počeli pripremni radovi na izgradnji ciciban igrališta na Bardakčijama
Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Sela“ su započeli sa građevinsko-zanatskim radovima na izgradnji novog ciciban igrališta u Ulici Zaima Šarca.
14.08.2019.
Poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve civilne žrtve rata koje su korisnici prava na porodičnu invalidninu da do 31. oktobra 2019. godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja navedenog prava.
14.08.2019.
Nastavak kampanje za čistu i urednu općinu Centar u susret Sarajevo Film festivalu
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja kampanju za čistu i urednu ovu lokalnu zajednicu a posebno centar grada u susret i u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala.
13.08.2019.
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja
Na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar i BBI banke, kojeg su potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić, u petak 9. augusta 2019. godine objavljen je javni poziv namijenjen subjektima male privrede.
13.08.2019.
POEZIJA NA SAV GLAS
Večeri poetskog teatra u organizaciji Centra kulture i mladih
U utorak, 13. augusta 2019. godine ispred JU Centar kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) bit će organizovano večer poetskog teatra, u režiji bosanskohercegovačkog pisca, reditelja i teatrologa Gradimira Gojera.
09.08.2019.
Saradnja Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar u realizaciji kapitalnih projekata
Intenzivirana izgradnja obdaništa „Razigrani dani“ i škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 9. augusta 2019. godine zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i kantonalnom ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Zinetom Bogunić obišao dvije lokacije gdje je u toku izgradnja objekata obdaništa Razigrani dani u ulici Patriotske lige do broja 46 i osnovne škole u naselju Šip.
09.08.2019.
OPĆINA IZDVOJILA 185.000 KM
Počinje rekonstrukcija puta prema Skakavcu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima te predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i građevinske firme „Harysco“ d.o.o. Sarajevo obišao lokaciju gdje naredne sedmice započinju radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji ulice koja vodi prema Skakavcu.
09.08.2019.
Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama u Općini Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 9. augusta 2019. godine organizovao u Općini Centar tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida u povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.
09.08.2019.
Čestitka i donacija Općine Centar za Kurban-bajram
U povodu nastupajućeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u svoje ime, najsrdačnije čestitke svim muslimanima vjernicima u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama za dobro zdravlje, sreću i prosperitet, te da radost prazničnih dana podijele sa svojim obiteljima, prijateljima i komšijama.
09.08.2019.
Općina Centar započela prijem zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu
Nakon stupanja na snagu Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica FBiH, Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambemo-oslobodilačkog rata FBiH dostavilo je instrukciju Općini Centar o načinu izvršenja upravnih i stručnih poslova u postupku odlučivanja o pravu na novčanu egzistencijalnu naknadu demobiliziranih boraca.
08.08.2019.
PRIPREME ZA OVOGODIŠNJI SARAJEVO FILM FESTIVAL
Ajnadžić i Purivatra posjetili lokacije na kojima će se održavati SFF
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 8. augusta 2019. godine zajedno sa saradnicima i direktorom Sarajevo Film Festivala Mirsadom Purivatrom obišao festivalske lokacije gdje uveliko traju pripreme za održavanje ovogodišnjeg 25. Sarajevo Film Festivala.
08.08.2019.
Sutra potpisivanje ugovora u vezi izgradnje vrtića „Razigrani dani“ i škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će sa predstavnicima Vlade KS koje će predvoditi premijer Edin Forto potpisati sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta kombinovane predškolske ustanove „Razigrani dani“.
08.08.2019.
Počinje rekonstrukcija puta prema Skakavcu
Načelnik Općine Centar dr. Nedzad Ajnadžić posjetit će u petak 9. augusta 2019. godine u 11.30 sati područje Mjesne zajednice „Nahorevo“ gdje će započeti radovi na rekonstrukciji ulice koja vodi prema Skakavcu.
08.08.2019.
Tradicionalni bajramski prijem u Općini Centar za šehidske porodice
U povodu predstojećeg Kurban bajrama, u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 33) u petak, 9. augusta 2019. godine u 10 sati će biti upriličen tradicionalni prijem za šehidske porodice.
07.08.2019.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I KANTONA SARAJEVO
Potpisan ugovor za izgradnju bloka C na objektu osnovne škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Unigradnja“ d.d. Sarajevo Mustafa Duraković potpisali su u srijedu, 7. augusta 2019. godine ugovor o izvođenju radova na izgradnji druge faze objekta osnovne škole na Šipu.
07.08.2019.
Načelnik Ajnadžić obišao radove u Ulici kralja Tvrtka
Uskoro počinje ugradnja granitnih kocki
Početkom jula radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su radove na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru. Općina Centar je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 306.540 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.
06.08.2019.
Općina Centar će i ove godine podržati malonogometni Bajramski turnir
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u utorak, 6. augusta 2019. godine ugostio delegaciju Organizacionog odbora tradicionalnog 28. Bajramskog turnira u malom nogometu. Ovaj turnir već godinama organizuje MFK i FK „Vrbanjuša“.
06.08.2019.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 474 korisnika
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 474 socijalno ugrožena starija sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
06.08.2019.
Počela montaža plastenika koje je Općina Centar dodijelila za 23 domaćinstva
Radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice su u petak, 2. augusta 2019. godine započeli montažu plastenika sa dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 23 domaćinstva ruralnog područja općine - naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava, Alapi i taj posao će biti završen do kraja ove sedmice.