Na Koševu održan peti po redu Bike Fest

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ jučer je na Koševu održan peti po redu Bike Fest na kojem je učestvovalo 40 osnovaca iz Centra.

Nakon prijave prvo su učesnici na poligonima postavljenim na platou ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu pokazali svoje biciklističke vještine. Ovom prilikom su, osim dobre zabave, također učesnici ponešto i naučili o osnovama ponašanja, te o pravilima i sigurnosnim aspektima koje moraju poštovati kao učesnici u saobraćaju.

 

Nakon toga je na atletskoj stazi stadiona organizovana utrka osnovaca u četiri kategorije. Trka je održana u dvije starosne skupine do 5 i iznad ovog razreda u muškoj i ženskoj kategoriji.

 

 

Prvo su nastupile djevojčice od prvog do petog razreda gdje je najbolje plasirana Selma Halilović učenica IV razreda Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, dok je u kategoriji dječaci ovog uzrasta najbolji Omar Ibišević učenik IV razreda Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. U utrci djevojčica od VI do IX razreda najbolja je Iva Vuković učenica VIII razreda Osnovne škole „Katoličkog školskog centra“, dok je najbolji u kategoriji dječaka ovog uzrasta Abdulah Durović učenik VIII razreda Osnovne škole „Vladislav Skarić“.

 

Organizatori su najboljim pojedincima za na kraju manifestacije uručili simbolične nagrade.  

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti