Za mjesec dana u školi na Šipu će se čuti prvo školsko zvono i dječija graja

Danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa članovima Savjeta Mjesne zajednice obišao novi objekat škole na Šipu.

Tokom obilaska o samom tempu gradnje ih je informisala predstavnica izvođača radova firme „Unigradnja“.

 

Na ovom objektu su okončani građevinski radovi, ispitana je kotlovnica gdje je još potrebno priključiti zemni plin i u toku je priprema potrebne dokumentacije za tehnički prijem objekta.

 

 

–Zadovoljni smo onim što smo vidjeli i čuli kada se radi o objektu nove škole za čiju izgradnju smo se borili od 2008. godine. Naša motivacija je bila ta što je Šip naselje koje se najbrže širi na području općine. Samo iz jedne stambene zgrade roditelji su vodili svoju djecu u šest različitih osnovnih škola. Tada je u ovom naselju bilo samo pet useljenih zgrada, a danas ih ima preko trideset. Nekada gdje je bila livada i prva borbena linija sada imamo novu školu. Zbog onih koji su bili protiv gradnje škole 2016. godine morali smo provesti anketiranje čime smo dokazali da imamo dovoljan broj djece za ovu školsku ustanovu. Iako je rok za završetak gradnje bio septembar 2022. godine, zahvaljujući naporima ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naide Hota-Muminović, Općinskog vijeća, načelnika Srđana Mandića, te općinske administracije za mjesec dana ćemo ovdje čuti dječiju graju. Školsko zvono koje ćemo čuti na nekada prvim linijama odbrane grada predstavlja novi period razvoja ovog naselja i općine Centar, objasnio je Đozo, koji je također član Savjeta MZ „Šip“.

 

 

Današnjem obilasku su prisustvovali predstavnici Savjeta MZ „Šip“: Elvis Sudar, predsjednik, te članovi Semir Bačinović, Muhamed Beglerović i Sabahudin Hondo.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti