Vijesti

30.07.2019.
Uskoro počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović su u utorak, 30. jula 2019. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Marijin dvor“ (Dolina 7) potpisali sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Kranjčevićeva.
30.07.2019.
Nastavak kampanje za čistu i urednu općinu Centar u susret Sarajevo Film festivalu
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja kampanju za čistu i urednu ovu lokalnu zajednicu a posebno centar grada u susret i u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala.
30.07.2019.
Još 38 porodilja će dobiti novčanu podršku Općine Centar
U srijedu, 31. jula 2019. godine u 11 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Titova 12) načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će uručiti jednokratne novčane pomoći za još 38 porodilja sa područja središnje sarajevske općine.
30.07.2019.
Završni radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i mosta u Nahorevskoj ulici
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima obišao je gradilište u Nahorevskoj ulici gdje su u toku završni radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i izgradnji dijela mosta u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru.
29.07.2019.
Načelnik Ajnadžić uručio zaštitnu obuću pripadnicima sektora za policijsku podršku
U ponedjeljak, 29. jula 2019. godine u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor o davanju na korištenje zaštitne obuće pripadnicima sektora za policijsku podršku.
29.07.2019.
Općina nagradila najuspješnije takmičare iz više oblasti
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 29. jula 2019. godine primio u Općini najuspješnije takmičare iz više oblasti (sport, nauka, ples...) koji su postigli izvanredne rezultate i osvojili titule i medalje na međunarodnim i domaćim takmičenjima i uručio im zaključke kojim se odobrava isplata novčanih nagrada koje im dodjeljuje Općina Centar.
29.07.2019.
Sutra potpisivanje sporazuma o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu Ulice Kranjčevićeva
Obavještavamo vas da će se potpisivanje sporazuma o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu Ulice Kranjčevićeva koje je bilo zakazano za danas izvršiti u utorak, 30. jula 2019. godine.
29.07.2019.
Podrška studentima sa invaliditetom za obrazovanje i zapošljavanje
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je u petak, 26. jula 2019. godine prostorije Ureda za podršku studentima smještenog u Kampusu Univerziteta u Sarajevu u zgradi Centra za interdisciplinarne studije, gdje ga je ugostio rektor Univerziteta prof. dr. Rifat Škrijelj.
29.07.2019.
Primopredaja zaštitne obuće pripadnicima sektora za policijsku podršku
U ponedjeljak, 29. jula 2019. godine u 13 sati u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo u Ulici Nahorevska bb načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor o davanju na korištenje zaštitne obuće pripadnicima sektora za policijsku podršku za čiju nabavku je ova lokalna zajednica izdvojila gotovo 56.000 maraka.
28.07.2019.
Općina Centar nastavlja kampanju otklanjanja opasnosti od ruševnih objekata
Po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića započela je kampanja uklanjanja ruševnih objekata na području općine Centar koji zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavljaju veliku opasnost za ljude i imovinu - okolne objekte, prolaznike i učesnike u saobraćaju.
26.07.2019.
Profesionalni sport je briga cijele društvene zajednice
Povodom posljednjih dešavanja u vezi nemogućnosti da se nogometna utakmica u okviru trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope odigra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatovic Hase", te reagovanja Nogometnog saveza BiH i polemika oko odgovornosti između ostalih i Općine Centar, radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti obavještavamo o sljedećem:
26.07.2019.
Uskoro počinju radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Patriotske lige
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 26. jula 2019. godine sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o provođenju postupka zajedničke nabavke za izvođenje radova na sanaciji Ulice Patriotske lige.
26.07.2019.
Potpisani ugovori o finansijskoj podršci Općine Centar za 26 projekata nevladinih organizacija
U Općini Centar u petak, 26. jula 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci Općine za implementaciju njihovih projekata.
26.07.2019.
Općina Centar ustupila prostor za smještaj Spomen sobe posvećene ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 26. jula 2019. godine sa predsjednikom Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995. Fikretom Grabovicom potpisao ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Džidžikovac 3.
26.07.2019.
VEČERAS POČINJE LIVE STAGE NA PLATOU SKENDERIJE
Općina Centar podržala muzički festival „Live Stage“
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u petak, 26. jula 2019. godine ugovor na osnovu kojeg Općina Centar iz budžeta za 2019. godinu dodjeljuje sredstva u iznosu od 30.000 KM na ime plaćanja troškova korištenja prostora i platoa „Skenderija“ u periodu od 26. do 28. jula za potrebe održavanja programa festivala „Live Stage“. U ime KJP Centar „Skenderija“ ugovor je potpisao direktor Amer Kapo.
26.07.2019.
Održana 41. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je 41. redovnu sjednicu u četvrtak, 25. jula 2019. godine. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
25.07.2019.
Saopštenje Centra za sport i rekreaciju
Povodom posljednjih dešavanja, a u vezi nemogućnosti da se nogometna utakmica u okviru trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu Evrope odigra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", Javna ustanova “Centar za sport i rekreaciju” koja upravlja navedenim stadionom i čiji je osnivač Općina Centar izdaje sljedeće saopštenje za javnost:
25.07.2019.
Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo zajednički realiziraju projekat sanacije Ulice Patriotske lige
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić će u petak, 26. jula 2019. godine u 11 sati u prostorijama Općine Centar Sarajevo (sala 33) sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisati sporazum o provođenju postupka zajedničke nabavke za izvođenje radova na sanaciji Ulice Patriotske lige.
25.07.2019.
I tokom raspusta besplatne škole fudbala, malog fudbala i tenisa
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
25.07.2019.
Općina Centar ustupit će prostor za smještaj Spomen sobe posvećene ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u petak, 26. jula 2019. godine sa početkom u 8,30 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) sa predsjednikom Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995. Fikretom Grabovicom potpisati ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Džidžikovac 3.