Vijesti

06.08.2019.
Početkom oktobra premijera predstave „Porodični portret“
Udruženje „Hava“ uz podršku Fondacije za muzičke, likovne i scenske umjetnosti, te Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo organizuje u Mjesnoj zajednici Nahorevo premijerno izvođenje predstave „Porodični portret“, autorice Džejne Hodžić, a u režiji Sabrine Begović- Ćorić. Partner predstave je Općina Centar u saradnji sa JU Centar kulture i mladih.
05.08.2019.
OKONČANA DRUGA FAZA IZGRADNJE VODOVODA NAHOREVO
Vodu dobilo 313 domaćinstava
Povodom završetka radova na drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice, dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar koja je i finansijer projekta, je u ponedjeljak 5. augusta 2019. godine zajedno sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova i nadzora obišao lokalitet na kojem su izvođeni radovi (Nahorevska brda kod spomen česme na početku puta prema izgrađenom rezervoaru).
05.08.2019.
Održan prvi mentorski sastanak za predstavnike organizacija civilnog društva
U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se raspisuje u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, 25. jula 2019. godine održan je prvi od četiri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike organizacija civilnog društva.
05.08.2019.
Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF
Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.
05.08.2019.
Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar
U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta koja su namijenjena razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
02.08.2019.
Općina Centar podržala SFK 2000 Sarajevo u organizaciji prestižnog takmičenja
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo posjetile su središnju sarajevsku Općinu, gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.
02.08.2019.
Okončana druga faza izgradnje vodovoda Nahorevo
Povodom završetka radova na drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice, dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar koja je i finansijer projekta, će sa saradnicima u ponedjeljak, 5. augusta 2019. godine u 12 sati obići lokalitet na kojem su izvođeni radovi (Nahorevska brda kod spomen česme na početku puta prema izgrađenom rezervoaru).
02.08.2019.
U augustu drugi upisni rok za prvačiće
Upis u prvi razred redovne osnovne škole obavlja se u aprilu i izuzetno u augustu mjesecu na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.
02.08.2019.
Večeras u Jelićevoj multimedijalna izložba
U Centru kulture i mladih, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, u petak, 2. augusta 2019. godine sa početkom u 19 sati će biti upriličena multimedijalna izložba pod nazivom „Mladi ambasadori za europsko civilno društvo“.
01.08.2019.
POTPISAN NOVI UGOVOR ZA PRIVREDNE SUBJEKTE SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR
BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom razvoju malih i srednjih preduzeća
U prostorijama Općine Centar u Sarajevu u četvrtak 1. augusta 2019. godine Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) i dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici općine Centar.
01.08.2019.
Načelnik Ajnadžić zahtijeva što hitnije utvrđivanje pojave mrlje i mirisa koji asociraju na gorivo u Koševskom potoku
Nakon što su predstavnici inspektorata i nadležne općinske službe Općine Centar Sarajevo primijetili u Koševskom potoku, u neposrednoj blizini zgrade Općine Centar, mrlju i mirise koji asociraju na gorivo, po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića pokrenute su aktivnosti na utvrđivanju uzroka ove pojave.
01.08.2019.
Manifestacija „Odbrana BiH–Igman 2019“ danas zvanično otvorena
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, počela je dvodnevna tradicionalna manifestacija "Odbrana BiH-Igman 2019.".
01.08.2019.
Općina Centar dodijelila plastenike za 23 domaćinstva
U četvrtak, 1. augusta 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u Općini Centar sa 23 stanovnika ruralnog područja općine - naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava, Alapi..., ugovore o dodjeli plastenika površine 50 m2 sa pratećom opremom.
31.07.2019.
Još 38 porodilja dobilo novčanu podršku Općine Centar
U nastavku projekta dodjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u prostorijama Centra za zdravo starenje u ulici Maršala Tita 12, u srijedu, 31. jula 2019. godine upriličena je dodjela pomoći za 38 porodilja - stanovnica središnje sarajevske općine.
31.07.2019.
Obilježena 27. godišnjica pogibije pripadnika Prve podrinjske brigade
U srijedu, 31. jula 2019. godine ispred spomen-obilježja na Šipu podignutom u znak sjećanja na poginule pripadnike Prve podrinjske brigade, obilježena je 27. godišnjica pogibije 12 pripadnika te brigade tokom pokušaja deblokade opkoljenog Sarajeva.
31.07.2019.
Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici
U organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995. obilježena je danas 27. godišnjica stradanja pet naših sugrađana, od kojih dvoje djece, koji su poginuli u Jukićevoj ulici kod broja 69 od agresorske granate.
31.07.2019.
Ugovor Općine Centar i BBI banke o finansiranju privrednih subjekata
U četvrtak, 1. augusta 2019. godine u 12 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji ove lokalne zajednice sa BBI bankom.
31.07.2019.
Općina Centar dodjeljuje 23 plastenika
U četvrtak, 1. augusta 2019. godine u 11 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa 23 poljoprivrednika sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika površine 50 m2 sa dodatnom opremom. Ukupna vrijednost ove donacije je 27.000 konvertibilnih maraka.
31.07.2019.
Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti „Haber“
Predsjednik Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti „Haber“ Omer Edo Hadrović posjetio je Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručio zahvalnicu za nesebičnu pomoć u realizaciji projekta dokumentarnog filma i knjige „Zaboravljeni“.
30.07.2019.
REAGIRANJE NAČELNIKA NA SAOPĆENJE...
Za dvije godine u modernizaciju stadiona je uloženo 1,3 miliona KM
Povodom saopćenja Udruženja „Bordo prijatelji 1946“ koje je u medijima objavljeno 27. jula 2019. pod naslovom „Bordo prijatelji se pitaju: Tjera li vlast FK Sarajevo iz općine Centar?“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upućuje sljedeći odgovor: