Vijesti

28.02.2020.
Uručena sportska oprema za FK „Jug“
U Općini Centar je uručena sportska oprema koju je za potrebe Fudbalskog kluba „Jug“ obezbijedio doktor Džemaludin Harba, nekadašnji stanovnik općine Centar, a sadašnji uspješni Bosanac koji živi i radi u New Jerseyu u Sjedinjenim Američkim Državama.
28.02.2020.
ISTINSKI PRIJATELJI DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Otkrivene biste Paddya Ashdowna, Aloisa Mocka i Tadeusza Mazowieckog
U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar i viših nivoa vlasti, članova ratnog Predsjedništva RBiH, diplomatskog kora i prijatelja, u petak, 28. februara 2020. godine u Alipašinoj ulici, na šetnici kod parka Kemal Monteno (prekoputa naselja Ciglane) upriličena je svečanost otkrivanja bisti Paddyu Ashdownu, Aloisu Mocku i Tadeuszu Mazowieckom.
28.02.2020.
ZA PRVU FAZU IZGRADNJE OPĆINA OBEZBIJEDILA 398.730,57 KM
Zvanično započela izgradnja Europske kuće kulture i nacionalnih manjina
U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar i viših nivoa vlasti, članova ratnog Predsjedništva RBiH, predstavnika diplomatskog kora danas je u parku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji I faze Europske kuće kulture i nacionalnih manjina u vrijednosti od 398.730,57 KM.
27.02.2020.
Svi zaslužujemo da dišemo čist vazduh
Sarajevo dobilo prvu „Unsmoke zonu“
Najprometnija sarajevska saobraćajnica danas je dobila svoju prvu zelenu, „Unsmoke zonu“.
27.02.2020.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I NOGOMETNOG SAVEZA BIH
Počinje ugradnja čitača karata na stadion Koševo
U četvrtak, 27. februara 2020. godine u Općini Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor sa predstavnicom firme Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica Dženanom Hamzić-Alić o postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama).
27.02.2020.
Učenici u obnovljenoj fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Isak Samokovlija“
Sinoć su tokom svečanosti povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uz prigodan kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici Osnovne škole „Isak Samokovlija“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, prof. dr. Mirko Pejanović i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar zajedno sa direktoricom Nevzetom Doljančić, simboličnim presijecanjem vrpce ozvaničili završetak obnove fiskulturne sale u ovoj školi koja je smještena na Marijin dvoru.
27.02.2020.
Počinje izgradnja Europske kuće kulture i nacionalnih manjina
U petak, 28. februara 2020. godine u 11 sati započinju radovi na izgradnji Europske kuće kulture i nacionalnih manjina u parku Kamal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane.
27.02.2020.
Sutra otkrivanje bisti Paddyu Ashdownu, Aloisu Mocku i Tadeuszu Mazowieckom
U petak, 28. februara 2020. godine u 10,30 sati u Alipašinoj ulici, na šetnici kod parka Kamal Monteno (prekoputa naselja Ciglane) bit će upriličena svečanost otkrivanja bisti Paddyu Ashdownu, Aloisu Mocku i Tadeuszu Mazowieckom.
27.02.2020.
U četvrtak 51. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 51. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 27. februara 2020. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
26.02.2020.
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 26. februara 2020. godine svečanu sjednicu kojoj su, osim vijećnika i rukovodstva Općine prisustvovali predstavnici boračkih i udruženja civilnih žrtava rata, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, demobilisani borci Armije i MUP-a RBiH, predstavnici drugih nivoa vlasti, preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, nevladinih udruženja.
26.02.2020.
Održana promocija prve Monografije Općine Centar Sarajevo
Danas je u prisustvu velikog broja gostiju u velikoj sali Općine Centar održana promocija Monografije Općine Centar Sarajevo. Izdavač ovog djela je Općina Centar Sarajevo, dok je urednik prvog izdanja istaknuti bh. novinar Vlastimir Mijović, a za recenziju ovog djela su bili zaduženi Šefko Hodžić i Mustafa Resić.
26.02.2020.
Velika globalna inicijativa Unsmoke Your World dolazi u Sarajevo
Kompanija Philip Morris kao pokretač globalne inicijative pod nazivom „Unsmoke Your World“, u saradnji s općinama Centar i Novo Sarajevo, te KJPK Park će realizovati ovu inicijativu i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
26.02.2020.
Počinje ugradnja čitača karata na stadion Koševo
U četvrtak, 27. februara 2020. godine u 9,30 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor sa direktorom firme Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica Kemalom Hamzićem o postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama).
26.02.2020.
Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2020. godini.
25.02.2020.
U toku rekonstrukcija pješačke staze koja povezuje Alipašinu ulicu i park na Betaniji
U dosadašnjem toku radova, koji su započeli prije dvije sedmice, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su do sada uspjeli završiti većinu posla na projektu sanacije pješačke staze koja povezuje Alipašinu ulicu sa gradskim parkom na Betaniji, tačnije do porodilišta „Zehra Muidović“ na Jezeru u dužini od 470 metara.
25.02.2020.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u srijedu, 26. februara 2020. godine u 14 sati u prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1).
25.02.2020.
Promocija monografije Općine Centar Sarajevo
U velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u srijedu 26. februara 2020. godine sa početkom u 12 sati biće održana promocija Monografije Općine Centar Sarajevo. Izdavač ovog djela je Općina Centar Sarajevo.
25.02.2020.
Ajnadžić sa stanovnicima razgovarao o planiranim projektima na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Mjesnu zajednicu „Park-Višnjik“ gdje se susreo sa članovima Savjeta ove mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Stanislavom Dragojem.
24.02.2020.
Općina Centar izradila podstranicu sa podacima o Prvoj transverzali
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u više navrata je naglašavao da je izgradnja Prve transverzale najviši prioritet ove lokalne zajednice.
24.02.2020.
U Parku svjetlosti izgrađena fontana
Kako je predviđeno dinamikom radova, te zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima bez padavina, radnici firme „Grizelj“ su uspjeli završiti sa zemljanim i betonskim radovima na izgradnji fontane u novoformiranom „Parku svjetlosti“ u Ulici Koševo.