Čestitka načelnika Mandića povodom Svjetskog dana slobode medija

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, povodom 3. maja Svjetskog dana slobode medija uputio je čestitku svim novinarima i medijskim radnicima u Bosni i Hercegovini.
Čestitka načelnika Mandića povodom Svjetskog dana slobode medija

-Postojanje slobodnih, nezavisnih i profesionalnih medija važan je faktor svakog društva. Mediji  i novinari  jedan su od glavnih stubova slobodnog i demokratskog društva i kao takvi imaju veliku odgovornost ali i obavezu da istinito informišu građane Bosne i Hercegovine. Bez slobodnih i objektivnih medija ne možemo izgraditi demokratsko društvo. Svim novinarima i medijskim radnicima čestitam 3. maj, Svjetski dan slobode medija u želji da sačuvaju slobodu i objektivnost, te da se u službi istinitog informisanja javnosti drže pravila svoje profesije i tačno, istinito i pravovremeno prenose informacije, navodi se u čestitki načelnika Mandića.

 

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Svjetski dan slobode medija, ukazujući tako na značaj nezavisnosti medija i podsjećajući vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti