Mandić povodom Đurđevdana posjetio Rome na Gorici

Romi iz cijelog svijeta danas proslaviljaju svoj praznik Đurđevdan (Ederlezi), kojim obilježavaju dolazak proljeća u čiju čast se svečano oblače, stavljaju nakit, pjevaju romske pjesme...

Tako je bilo danas i u sarajevskoj Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici gdje se lokalno stanovništvo od ranih jutarnjih sati pripremalo da obilježi ovaj romski praznik.

 

Tim povodom su načelnik Općine Centar Srđan Mandić, vijećnik Denis Challenger i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević sa učenicima i direktorom Osnovne škole „Hasan Kikić“ posjetili romsko naselje na Gorici i mještanima čestitali Đurđevdan.

 

-Svim Romima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom Đurđevdana. Želim da ovaj dan provedu u radosti i miru sa svojim porodicama i da im donese sreću i nadu u bolje sutra. I dalje ćemo, zajedničkim nastojanjima, raditi na uključivanju Roma u sve segmente društvenog života da bi postigli potpunu ravnopravnost Roma, pružanje jednakih mogućnosti po pitanju obrazovanja, zapošljavanja kao i u ostvarenju kulturnih i manjinskih prava, stoji u čestitki načelnika Mandića.

 

Povodom Đurđevdana načelnik Mandić, vijećnik Challenger i pomoćnica Dizdarević mališanima su podijelili slatke paketiće.

 

-Hvala načelniku Mandiću što obilazi romske porodice, i misli na njih, ne samo kada je praznik. Danas slavimo buđenje proljeća, ljubavi, zdravlja, poručio je Kasim Zahirović.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti