Vijesti

08.03.2020.
Obilježena 22. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana
U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci, prijatelji i predstavnici više nivoa vlasti u nedjelju 8. marta 2020. godine odali su počast i obilježili 22. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
06.03.2020.
Pisanje kao lijek u borbi protiv opake bolesti
Danas je u prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) upriličeno druženje sa predstavnicima sedme sile povodom sutrašnje promocije knjige “Ne daju mi oči da šutim” autora Šemsudina Gegića, poznatog i svjetski nagrađivanog spisatelja, dramaturga, te pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja.
06.03.2020.
Općina Centar sufinansira troškove ekskurzije za djecu slabijeg imovnog stanja
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova ekskurzije za djecu slabijeg imovnog stanja.
06.03.2020.
Završeno općinsko takmičenje iz matematike za osnovce sa Centra
U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u četvrtak, 5. marta 2020. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.
06.03.2020.
Uskoro počinje besplatna škola atletike
Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti u proteklom periodu su pokazali da središnja sarajevska Općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
05.03.2020.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BIH
Započela ugradnja čitača karata na stadionu na Koševu
Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu u prisustvu predstavnika Općine Centar, Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja upravlja ovim stadionom, te Fudbalskog kluba Sarajevo, započelo je postavljanje opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama). Projekat u vrijednosti od 385.975 konvertibilnih maraka finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH.
05.03.2020.
Gimnaziji Obala izdvojena sredstva za tradicionalnu manifestaciju „Dani sporta na području općine Centar“
Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2020. godinu izdvojila 10.000 maraka Gimnaziji Obala za organizaciju tradicionalne manifestacije „Dani sporta na području općine Centar“.
05.03.2020.
56 porodilja iz Centra dobilo jednokratne novčane pomoći
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, tokom dana će Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar obaviti finansijske uplate ovih pomoći na bankovne račune 56 porodilja iz Centra.
05.03.2020.
Načelnik Ajnadžić razgovarao o prioritetnim projektima sa stanovnicima MZ „Soukbunar“
Na sastanku u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ prisutni građani su u razgovoru sa načelnikom Ajnadžićem mogli predlagati prioritetne projekte za realizaciju projekata sredstvima iz općinskog budžeta za ovu godinu.
04.03.2020.
Doneseno 17 rješenja o eksproprijaciji nekretnina na trasi Prve transverzale
Na sastanku održanom u Općini Centar koji je vodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić razmatrana su aktuelna pitanja u vezi sa realizacijom projekta izgradnje prve transverzale i izmještanja dijela Alipašine ulice, te izgradnje kružnog toka na Šipu.
04.03.2020.
Privode se kraju radovi na izgradnji objekta vrtića „Razigrani dani“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, obišao je gradilište u Ulici Patriotske lige do broja 46 gdje je u toku izgradnja objekta obdaništa „Razigrani dani“.
04.03.2020.
Općina Centar nastavlja sa finansijskom podrškom održavanja zajedničkih dijelova stambenih zgrada
U prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima upravitelja zgrada kolektivnog stanovanja za potrebe nužnih popravaka, odnosno obnove liftova.
04.03.2020.
Finansijska podrška Košarkaškom klubu „Bosna-Royal“
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Košarkaškom klubu „Bosna-Royal“ u iznosu od 8.000 maraka.
04.03.2020.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I NOGOMETNOG SAVEZA BIH
Sutra počinje ugradnja čitača karata na stadion Koševo
U okviru nastavka projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u četvrtak, 5. marta 2020. godine u 12 sati planiran je početak radova na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama).
03.03.2020.
Održan informativni sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija
Na osnovu Javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar u 2020. godini, u prostorijama Centra za zdravo starenje (Maršala Tita 12) održan je informativni sastanak sa zainteresovanim organizacijama „Otvoreni dan“.
03.03.2020.
Vrijedna donacija Ambasade NR Kine za djecu sa poteškoćama u razvoju
Danas je u prostorijama Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, koji je smješten u Ulici Valtera Perića 3, organizovan prijem za NJ.E. ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga.
03.03.2020.
Ambasada NR Kine će napraviti prvu botaničku baštu u gradskom parku Jezero na Betaniji
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je tokom posjete Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri, razgovarao sa NJ.E. ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Ji Pingom o projektu formiranja prve botaničke bašte na području gradskog parka Jezero na Betaniji.
01.03.2020.
Obilježen 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Povodom Dana nezavisnosti BiH, u nedjelju, 1. marta 2020. godine, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana položili su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja čime su odali počast svim poginulim braniteljima.
01.03.2020.
Čestitka iz Općine Centar za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Općina Centar Sarajevo upućuje čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, jednog od najsvjetlijih i najznačajnijih datuma u historiji naše domovine, dana kada su se na referendumu 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih naroda i građana, što je omogućilo njeno međunarodno priznanje i članstvo u Organizaciji ujedinjenih naroda.
28.02.2020.
Sve više članova u Centru za zdravo starenje Pionirska
Nakon što je početkom ovog mjeseca načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i predsjednicom Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“ Sanelom Feratović ozvaničio početak rada trećeg po redu Centra za zdravo starenje Pionirska (Ulica Nahorevska 103), tokom prošle sedmice načelnik je zajedno sa svojim saradnicima posjetio ovaj Centar.