Vijesti

24.02.2020.
Postavljeni plastenici koje je Općina Centar dodijelila za 12 domaćinstva
Radnici konzorcija firmi ITC Zenica d.o.o i „Bios“ Visoko tokom proteklog perioda završili su sa montažom plastenika sa dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 12 domaćinstva ruralnog područja općine - naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava, Alapi.
22.02.2020.
Centralna proslava godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade
Danas je na platou kod spomen-obilježja Mala kula na Grdonju održana centralna manifestacija obilježavanja 27. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.
22.02.2020.
Općina Centar nagradila Košarkaški klub „Spars Realway“ Sarajevo za osvojeni Kup „Mirza Delibašić“
U Općini Centar je u subotu, 22. februara 2020. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić primio članove uprave i košarkaše kluba „Spars Realway“ i uručio im vaučer o dodjeli 5.000 maraka iz budžeta Općine Centar za osvajanje Kupa „Mirza Delibašić“ u Sarajevu.
21.02.2020.
Sanacija klizišta u Ulici Hakije Kulenovića i rješavanje problema saobraćaja u mirovanju prioritetni projekti na području MZ „Ciglane“
Početkom svake kalendarske godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ima praksu da, posebno nakon usvajanja općinskog budžeta, posjeti sve mjesne zajednice gdje sa članovima savjet razgovara o projektima koji će biti realizovani sredstvima budžeta ove jedinice lokalne samouprave.
21.02.2020.
Općina Centar finansira izgradnju centralnog spomen-obilježja „Ljiljan“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i dekan Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Erdin Salihović potpisali su sporazum o realizaciji stručne i naučne saradnje iz oblasti arhitekture, urbanizma i prostornog planiranja na području ove općine.
21.02.2020.
Općina želi rješavati probleme saobraćaja u mirovanju
Privredni savjet Općine Centar, u petak 21. februara 2020. godine održao je sedmu sjednicu na kojoj je razmatran način rješavanja saobraćaja u mirovanju na području ove lokalne zajednice kroz modele javno-javnog ili javno-privatnog partnerstva te utvrđivanje elemenata javnog poziva za iskazivanje interesa privatnih partnera za realizaciju projekta izgradnje podzemnih garaža.
21.02.2020.
Sutra na Grdonju centralna proslava godišnjice 105. brigade
Osamnaestog februara navršila se 27. godina od formiranja slavne 105. motorizovane brigade Armije RBiH, čije je sjedište bilo na području općine Centar.
20.02.2020.
Ajnadžić sa stanovnicima razgovarao o planiranim projektima na Crnom vrhu i Gorici
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Mjesnu zajednicu „Crni vrh-Gorica“ gdje se susreo sa članovima Savjeta ove mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Darkom Kalašem.
20.02.2020.
Na Nahorevu započelo postavljanje javne rasvjete
U proteklih nekoliko dana angažovana firma „Step“ započela je sa radovima na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete na 41 lokaciji na području 14 mjesnih zajednica Centra. U toku su radovi na postavljanju javne rasvjete u naseljima na Nahorevu.
20.02.2020.
Općina izdvojila 60 hiljada maraka za pomoć u radu humanitarnih, kulturnih i drugih organizacija
U četvrtak 20. februara 2020. godine u prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je protokole i zaključke sa predstavnicima karitativnih organizacija, kulturnih društava, sportskih i drugih udruženja kojima su izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 60.000 KM.
20.02.2020.
U Centru za zdravo starenje održana edukativna radionica za starije osobe
U okviru projekta „Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina“ kojeg finansira Evropska unija i Bosna i Hercegovina, a implementira nevladina organizacija „Hilfswerk Austria“ sa partnerima, održana je edukativna radionica za starije osobe u prostorijama Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari grad.
19.02.2020.
Podrška Općine Centar udruženjima i kulturnim društvima
U četvrtak 20. februara 2020. godine u 10 sati u prostorijama Općine Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati protokole o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 32.000 KM sa predstavnicima udruženja i kulturnih društava i zajednica.
19.02.2020.
U jeku migrantske krize
Općina Centar Sarajevo izdvaja 100 hiljada KM za sigurnost državne granice
Polazeći od najvećeg značaja obezbjeđenja državne granice na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dramatično stanje u jeku migrantske krize, nepokrivenost ljudstvom i opremljenošću naših graničara općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić u potpunosti podržava poziv ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u ovoj oblasti.
19.02.2020.
Akcija prikupljanja knjiga za biblioteke u Matuzićima i Srebrenici
Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar organizuje akciju prikupljanja knjiga za potrebe biblioteke u mjestu Matuzići, koja administrativno pripada Općini Doboj Jug, te biblioteke u okviru Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima.
19.02.2020.
454 penzionera svakog mjeseca dobije po 50 KM od Općine Centar
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 454 socijalno ugrožena starija sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
18.02.2020.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom 27. godišnjice 105. motorizovane brigade
U sklopu obilježavanja 27. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH u velikoj sali Općine Centar 18. februara 2020. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
18.02.2020.
Obilježavanje godišnjice 105. motorizovane brigade započelo polaganjem cvijeća na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja 27. godišnjice 105. motorizovane brigade, delegacija Općine Centar, koju su predvodili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, zajedno sa članovima boračkih udruženja, u utorak 18. februara 2020. godine obišli su spomen obilježja, groblja i mezarja gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast poginulim pripadnicima ove brigade.
18.02.2020.
Novi naslovi obogatili prvu biblioteku na otvorenom
U Velikom parku u Sarajevu sredinom oktobra prošle godine otvorena je prva „Biblioteka na otvorenom“. Projekat je realizovala Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, a na inicijativu vijećnika Samira Fazlića i Lamije Tiro.
18.02.2020.
Posjeta Gerontološkom centru Sarajevo u Nedžarićima
Predstavnici Općine Centar su, u ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, zajedno sa predstavnicima Komisije Općinskog vijeća Centar za statusna pitanja građana treće životne dobi danas posjetili Kantonalnu javnu ustanovu „Gerontološki centar Sarajevo „ koji je smješten u Aleji Bosne Srebrene 7 u Nedžarićima.
18.02.2020.
Započeli radovi na obnovi prostorija za smještaj ambulante porodične medicine i apoteke na Nahorevu
Kako je najavljeno početkom februara tokom otvaranja trećeg po redu Centra za zdravo starenje u Ulici Nahorevska 103, radovi na obnovi prostorija za smještaj ambulante porodične medicine i apoteke su započeli u planiranom roku. Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, obišao ovo gradilište.