U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I DANA ODREDA SOUKBUNAR

Futsal i košarkaški turnir Memorijal "Boraca Zlatišta“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo je jučer zvanično otvorio turnir u futsalu pod nazivom Memorijal "Boraca Zlatišta“, koji će biti narednih sedam dana održan na igralištu ispod Spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici.

– Ovo je bila ničija zemlja između linija tokom rata i sretan sam što baš ovdje danas igramo mali fudbal. Nastojat ćemo da ovaj turnir preraste u tradiciju kao spomen na naše borce sa Zlatišta koji su podnijeli veliku žrtvu tokom naše borbe za slobodu. Želim svim ekipama puno sreće u takmičenju i fair play igru, te najbolji neka pobijedi. U budućnosti imamo namjeru da pored ovog terena napravimo svlačionice, kako bismo ovo takmičenje podigli na viši nivo, poručio je predsjedavajući Đozo prilikom otvaranja futsal turnira.

 

Na ovom turniru svoje učešće je najavilo 12 ekipa koji će se takmičiti do narednog petka, kada je zvanično zatvaranje i proglašenje pobjednika. Nagradni fond ovog turnira je 4.000 KM.

 

Na ovogodišnjem turniru titulu brani ekipa „Liten“ prošlogodišnji osvajač.

 

Prisutnima se također obratio i načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je izrazio zadovoljstvo da je pandemija iza nas i da je moguće organizovati sportska takmičenja.

– Na Soukbunaru su tradicionalno malonogometne ekipe bile jake i nećete sigurno imati lagan zadatak da osvojite ovaj turnir. Sama organizacija je urađena po najvišim standardima. Želim svim učesnicima puno sreće u narednom takmičenju, kazao je Mandić.

 

Uporedo sa futsal turnirom po prvi put će biti održan basket turnir na kome će nastupiti osam ekipa. Sve utakmice biće odigrane na košarkaškom igralištu u ulici Mali Soukbunaru. Na ovom turniru je također planirano odigravanje revijalnih utakmica između ekipa Udruženja „Pomozi.ba“, Općine Centar i domaćina sa Soukbunara.

 

–Drago mi je da je lokalna zajednica podržala organizaciju ova dva turnira koje održavamo u spomen na sve šehide i poginule borce sa ovog područja. Veliki broj građana Soukbunara aktivno učestvuje u obilježavanju Dana Općine Centar i Dana Odreda Soukbunar, izjavio je direktor turnira Jasmin Ligata.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti