PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI POBJEDNICIMA

Završena Liga u fudbalu za osnovce Općine Centar

U organizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u prethodna dva mjeseca održana je liga u fudbalu za osnovce Općine Centar. Ukupno je odigrano 9 kola, u kojima se takmičilo 10 škola. U kategoriji mlađih učestvovala su djeca od V-VII razreda, dok su u kategoriji starijih osnovaca, koji su predstavljali reprezentaciju svoje škole učestvovali učenici VIII i IX razreda.

Pobjednici u kategoriji mlađih osnovaca sa osvojenih 27 bodova su fudbaleri  Osnovne škole „ Nafija Sarajlić“. Drugoplasirana ekipa sa osvojenih 18 bodova su fudbaleri Osnovne škole „Katoličkog školskog centra“, a trećeplasirana ekipa je iz Osnovne škole „Mehmed-beg Ljubušak“ sa 17 bodova.

 

U kategoriji starijih osnovaca sa osvojenih 25 bodova prvi na tabeli su fudbaleri Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“. Drugoplasirana ekipa sa osvojena 22 boda su fudbaleri Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, dok je trećeplasirana ekipa iz Osnovne škole „Alija Nametak“ sa takođe 22 boda.

 

Medalje i pehare najboljim ekipama i njihovim trenerima uručili su Općinski načelnik Srđan Mandić, direktor JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirza Muzurović, Lejla Dizdarević pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Amra Hašimbegović Vučković šefica odsjeka za kulturu i sport, te Azra Fazlić koordinatorica Lige osnovnih škola.

 

Načelnik Mandić čestitao je pobjednicima turnira te najavio da će održavanje lige biti nastavljeno i narednih godina.

- Draga djeco hvala vam na učešću, hvala na divnoj organizaciji turnira. Pobjednicima čestitam na postignutim rezultatima i vidimo se sljedeće godine na novom turniru, poručio je Mandić.

 

U okviru ovog takmičenja ukupan broj učenika koji su uzeli učešće je njih 230. Šest kola lige odigrano je na vanjskom igralištu FIS-a, dok su preostala tri kola odigrana na pomoćnom terenu stadiona Koševo.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti