Ambasada Švedske i UNDP pomogli rekonstrukciju i opremanje prostorija Centra za razvoj poduzetništva

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama Centra za razvoj poduzetništva ugostio je nj.e. Johannu Strömquist, ambasadoricu Švedske u BiH, Mirjanu Spoljarić Egger, pomoćnicu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, pomoćnicu administratora Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija (UNDP) i direktoricu Regionalnog ureda UNDP-a za Evropu i Zajednicu nezavisnih država, Stelianu Nederu, rezidentnu predstavnicu UNDP-a u BiH, kao i Stephena Kinlocha, zamjenika rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH. Tom prilikom načelnik im je prezentirao poslovni ambijent samog rekonstruisanog prostora.

Općina Centar Sarajevo je u proteklom periodu implementirala aktivnost rekonstrukcije i opremanja prostorija Centra za izvrsnost u poduzetništvu u cilju stvaranja HUB prostorija u sklopu ovog Centra, a kroz Projekat unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS), kojeg primarno finansira Švedska, a implementira i sufinansira (UNDP) u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo.

 

Ovom prilikom načelnik Mandić je objasnio da je ovo još jedna u nizu aktivnosti koju Općina Centar provodi kroz niz programa podrške prema mladima. Općina Centar je već dvije godine za redom lider u zapošljavanju i samozapošljavanju mladih Bosne i Hercegovine.

 

-Važno je istaknuti da je zahvaljujući ovom partnerstvu stvoren  HUB prostor na Gorici na adresi Avde Jabučice 52, u sklopu Centra za izvrsnost u poduzetništvu i isti je namijenjen za start-up biznise Općine Centar, kao nova vrsta podrške mladim poduzetnicima koji počinju svoje prve poslovne korake te da sredstva namijenjena  za plaćanje kirije mogu usmjeriti na marketing ili za druge aktivnosti, istakao je Mandić.

 

Pomoćnik načelnika za LER i mjesnu samoupravu Haris Sijarić izjavio je da je tek počelo popunjavanje kapaciteta koje je pripremljeno za start-up biznise.

- U ovoj godini očekujemo 8 javnih poziva te vrlo brzo očekujemo popunjavanje svih kapaciteta koje smo za sve mlade pripremili kako bi mogli u ugodnoj radnoj atmosferi realizirati svoje prve poslovne uspjehe, dodao je Sijarić.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti