VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA BESPLATNO MJERENJE ŠEĆERA U KRVI

Predstavnici Općine Centar otvorili „Prvu dijabetološku ordinaciju na točkovima“

Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja “Generacija” koje rukovodi centrima za zdravo starenje Općine Centar, partner je na projektu “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima”. Tokom dana na platou Velikog parka svi zainteresovani građani mogu da besplatno izmjere nivo šećera u krvi, te da dobiju stručni savjet na temu dijabetesa.

 

Emina Mašić, PR Udruženja “Generacija” nam je pojasnila detalje oko realizacije ove aktivnosti.

-  „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ je projekat koji se realizuje u 15 bosanskohercegovačkih gradova, a prvo polazi iz Sarajeva tačnije iz općine Centar. Cijeli dan tačnije do 19 sati, građani mogu besplatno mjeriti šećer u krvi, ali i razgovarati sa stručnim medicinskim osobljem. U okviru ove aktivnosti organizovane su i terapijske vježbe za građane kao i podjela glukometara i zdravstvenih preparata, izjavila je Mašić, PR Udruženja „Generacija“.

 

Na otvorenju ordinacije prisustvovali su pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić, kao i općinski vijećnici Velija Katica, Samir Falić i Hidajet Porić.

 

Predstavnici Općine i Općinskog vijeća, zajedno su sa  građanima treće životne dobi i učenicima Druge gimnazije preventivno izmjerili šećer u krvi.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti