Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2022. godini.
Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata

Javni poziv je objavljen 10. maja 2022. godine u dnevnim listovima „Dnevni avaz“, „Oslobođenje“ i na općinskoj web stranici: www.centar.ba i ostaje otvoren do 07. juna 2022. godine.

 

Projekti za koje se traži finansijska podrška, u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar odnose se na oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša i sport. Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 5.000 do 15.000 konvertibilnih maraka.

 

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve registrirane OCD i NVO (udruženje/udruga ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

 

Zainteresirane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu pronaći u Smjernicama za aplikante u okviru Javnog poziva. Sve potrebne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se naći na web stranici Općine Centar u rubrici „Javni pozivi i konkursi“ ili putem linka https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.

 

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese samira.dzihanic@centar.ba  Pitanja se mogu postavljati do 27. maja 2022. godine. Odgovori na upite će biti dostavljeni u pisanoj formi u roku tri radna dana od primanja upita.

 

Ispunjenu aplikaciju treba dostaviti u dva primjerka u štampanoj formi i jednoj elektronskoj kopiji (CD ili USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1) sa naznakom „Za javni poziv za projekte OCD-a“. Vanjska strana koverte mora sadržavati naziv poziva za predaju prijedloga projekta, puno ime i adresu aplikanta, puni naziv projekta i navod „Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti