POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA MLADIH OPĆINE CENTAR

Zasađeno 50 stabala bijelog bora

U neposrednoj blizini spomen obilježja Mala kula na Grdonju danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, vijećnik Denis Challenger i predstavnici Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih na čelu sa predsjednicom Melisom Lekić zasadili 50 mladica bijelog bora.

Povod je obilježavanje 8. maja, kojeg je Općinsko vijeće Centar proglasilo Danom mladih općine Centar. Sadnja stabala realizirana je u saradnji sa KJP „Sarajevo šume“ d.o.o. Sarajevo.

 

Načelnik Mandić istakao je važnost pošumljavanja, naročito u vrijeme kada se cijelo čovječanstvo suočava se posljedicama klimatskih promjena koje su najčešće uzrokovane ljudskim nemarom naspram prirode.

 

-Svako stablo za sebe je važan izvor života, ne samo za šume, već i za ostatak živih bića koja naseljavaju ovu planetu. Šume su pluća zemlje, a ovakvim akcijama doprinosimo smanjenju klimatskih promjena. Simbolično u povodu Dana mladih Općine Centar sadimo mladice bijelog bora koje predstavljaju novi život, poručio je Mandić.

 

Predsjednica Komisije za pitanja mladih koja je inicirala današnju akciju Melisa Lekić uručila je načelniku Mandiću, pomoćnici Dizdarević i vijećniku Challengeru zahvalnice za podršku u obilježavanju Dana mladih Općine Centar.

 

-Hvala vam na nesebičnoj podršci u realizaciji aktivnosti u okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centr u ime svih članova Komisije za pitanja mladih Općine Centar, kazala je Lekić.

 

Dan mladih općine Centar se obilježava u okviru Dana Općine Centar od 2. do 9. maja.

 

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti