PETAK OD 11 DO 14 SATI

Glasajte za Hastahanu na Hastahani

Građani imaju priliku da se aktivno uključe u odabir idejnog rješenja za uređenje javnog prostora „Hastahana“, glasanjem za jedno od tri pobjednička rješenja pristigla na internacionalni javni poziv, koji je Općina Centar raspisala u partnerstvu sa UNDP-em.
Glasajte za Hastahanu na Hastahani

Građani, prije nego se odluče dati glas, za svako rješenje mogu vidjeti naslov i opis koncepta rješenja, vodeću sliku, jednominutnu animaciju te obaviti virtuelnu šetnju kroz 3D model rješenja na linku: https://centar.urbanlab.ba/bs-Latn-BA

 

Kako bi se što više sugrađana uključilo u ovaj demokratski proces za osobe starije životne dobi ili osobe u stanju socijalne potrebe koji nemaju mogućnosti da na ovaj način daju svoj glas za najbolje idejno rješenje parka Hastahana, u petak 13. maja 2022. godine u samom parku će biti postavljen štand na kome će raditi volonteri Općine Centar.

 

U periodu od 11 do 14 sati svi zainteresovani će dolaskom u park Hastahana prvo moći pogledati sva tri idejna prijedloga nakon čega će moći dati svoj glas za najbolji po njihovom mišljenju. Također će od predstavnika Općine Centar dobiti sve relevantne informacija o ovom projektu.  

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti