U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I DANA KANTONA SARAJEVO

Održan 10. tradicionalni turnir u streljaštvu

Jučer je u streljani u Olimpijskoj dvorani Zetra-Juan Antonio Samaranch održan 10. tradicionalni turnir u streljaštvu „Dani Općine Centar i Kantona Sarajevo”. U ime pokrovitelja ovog takmičenja Općine Centar turnir je zvanično otvorila dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Ira Adilagić.

Na turniru je učestvovalo oko 50 takmičara iz šest klubova Federacije BiH, u kategoriji vazdušna puška i pištolj u kategoriji seniora i juniora u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji.  

 

-Današnje takmičenje je donijelo vrhunske rezultate gdje su učesnici oborili tri državna rekorda. Mlada takmičarka Farah Onešćuk je postigla fantastičan rezultat, vrijedan i svjetskih razmjera, te rezultatom od 629,1 krug postavila novi državni rekord za seniorke i juniorke u gađanju zračnom puškom. Vrijedan pažnje je i rezultat Segmedine Bjelošević koja je imala samo jednu decimalu manje, 629 krugova, te su treći državni rekord oborili seniori ekipe SK Sarajevo za koju učestvuju Farah Onešćuk, Segmedina Bjelošević i Aida Arnautović. To su rezultati koji na evropskom i svjetskom takmičenju omogućavaju plasman među prvih osam za jednu od medalja. Ovo je još jedan od dokaz da se uz odlične uslove i kvalitetnim radom može konstantno napredovati, što ovi mladi takmičari pokazuju , izjavio je Nedžad Fazlija trener Streljačkog kluba Sarajevo.

 

U ekipnoj konkurenciji u gađanju zračnom puškom najuspješnije su bile takmičarke SK „Sarajevo“ (1878,2 kruga) drugo mjesto pripalo je juniorskoj ekipi SK „Sarajevo“ koja je imala 1828,6 krugova, a treće mjesto osvojile su takmičarke Streljačkog kluba „Zenica“ koje su imale 1618,7 pogođenih krugova.

 

U disciplini zračna puška seniori najuspješniji su bili takmičari SK „Sarajevo“ koji su imali 1824,6 krugova. Drugo mjesto su osvojili takmičari SK Visoko koji su pogodili 1787,6 krugova, a treće mjesto pripalo je takmičarima SK Zenica koji su imali 1736,6 krugova.

 

U disciplini zračni pištolj ekipno prvo mjesto i ovdje je pripalo takmičarima SK Sarajevo koji su pogodili 1631 krug. Drugo mjesto pripalo je takmičarima SK Visoko koji su imali 1565 krugova, a treće takmičarima SK Zenica koji su pogodili 1303 kruga.

 

Preostale rezultate jučerašnjeg takmičenja zainteresovani mogu pogledati na Facebook stranici Streljačkog kluba „Sarajevo“: https://www.facebook.com/sksarajevo

 

Na kraju cjelodnevnog takmičenja podijeljene su za najbolje takmičare medalje, a za najbolje ekipe pehari.  

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti