Vijesti

05.10.2020.
Danas počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmiještanjem dijela Ulice Alipašina - I faza
U ponedjeljak, 5. oktobra 2020. godine na Šipu, na lokalitetu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., počeli su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina - I faza.
05.10.2020.
Obnova ostvarenog prava na stalne novčane pomoći
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar pristupila je reviziji spiskova penzionera sa minimalnim primanjima, te osoba koje prelaze 60 godina starosti, a nemaju ostvareno pravo na penziju i koji su korisnici stalne novčane pomoći u okviru projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“.
04.10.2020.
Ajnadžić posjetio MZ Pionirska dolina
Završena izgradnja nogometnog terena, započinje asfaltiranje dijela Nahorevske ulice
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je u nedjelju 4. oktobra 2020. godine mjesnu zajednicu Pionirska dolina gdje su u toku završni radovi na nekoliko projekata, ali i gdje bi u narednim danima trebala započeti realizacija novih infrastrukturnih projekata.
03.10.2020.
Načelnici općina Centar i Novo Sarajevo održali hitni sastanak sa ministrom Kalemom
Dinamizirati noćni rad kako bi se smanjile gužve zbog rekonstrukcije pruge
S obzirom na velike gužve prouzrokovane početkom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge na Marijin dvoru i opravdanog negodovanja građana jutros je u Općini Centar održan hitni sastanak ministra saobraćaja KS Adija Kalema, načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića i načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže sa saradnicima na kojem su razmatrana sva aktuelna pitanja u vezi nastalog problema i sagledavanje mogućnosti za njegovo što brže prevazilaženje.
03.10.2020.
Održan červrti po redu Bike Fest
U subotu je na poligonu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na atletskoj stazi ovog stadiona održan četvrti po redu Bike fest Općine Centar.
02.10.2020.
Sutra kod stadiona Koševo četvrti po redu Bike fest
Općina Centar Sarajevo organizuje po četvrti put, u subotu 3. oktobra 2020. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest na platou ispred stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu, gdje će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
02.10.2020.
Zajedno sa mještanima načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 2. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima i stanovnicima ovog naselja obišao nekoliko lokaliteta na Šipu, i to gradilišta objekata osnovne škole i zgrade za smještaj ruševinaca, te lokalitet gdje je planirana izgradnja kružnog toka.
02.10.2020.
Radovi na izgradnji Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina se odvijaju planiranom dinamikom
U četvrtak, 1. oktobra 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima, obišao gradilište gdje je u toku izgradnja objekta u kojem će biti smještena Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina i Centar kulture i mladih Općine Centar, u parku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće, preko puta naselja Ciglane.
02.10.2020.
U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji kružnog toka na Šipu – prva faza
U ponedjeljak, 5. oktobra 2020. godine na Šipu, na lokalitetu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., u 11 sati počinju radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmiještanjem dijela ulice Alipašina - I faza.
01.10.2020.
Iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar upozoravaju građane da provjere dimnjake i instalacije grijanja
S obzirom da uskoro počinje sezona grijanja Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava građane da provjere dimnjake i uređaje za grijanje na plin, struju i čvrsta goriva.
01.10.2020.
U centrima za zdravo starenje obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji je Generalna skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom proglasila 14. decembra 1990. godine, u centrima za zdravo starenje Općine Centar u četvrtak, 1. oktobra 2020. godine upriličeno je druženje kako bi se ukazalo na značaj i ulogu osoba treće životne dobi u društvu.
30.09.2020.
Općina Centar izdala građevinsku dozvolu za početak radova na Prvoj transverzali u Ulici Halida Kajtaza
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je danas građevinsku dozvolu čime su ispunjeni svi uslovi da se pristupi izvođenju radova na izgradnji Prve transverzale na dionici Ulice Halida Kajtaza od raskrsnice sa Ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa Ulicom Tešanjska.
30.09.2020.
Sportisti i istaknuti mladi učenici za ostvarene rezultate dobili novčanu nagradu Općine Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić u utorak, 29. septembra 2020. godine ugostio uspješne mlade sportiste i istaknute mlade učenike.
30.09.2020.
OPĆINA IZDVOJILA 60.000 KM
U toku završni radovi na fasadi objekta Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i savjetnikom Mustafom Resićem posjetio je Osnovnu školu „Musa Ćazim Ćatić“ gdje ih je ugostila direktorica Fatima Prohić.
29.09.2020.
Poziv za prijavu divljih deponija
Općina Centar Sarajevo uputila je poziv stanovnicima da zajedno sa savjetima mjesnih zajednica dostave prijave o svim divljim deponijama smeća.
29.09.2020.
Općina plaća dio kotizacije KK „Bosna-Royal“ za učešće u prvenstvu BiH
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu.
29.09.2020.
Rješavanje saobraćaja u mirovanju u općini Centar među najprioritetnijim projektima
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je generalnog direktora međunarodne konsultantske kuće „Polimac Company“ Mehmeda Polimca, eksperta u oblasti energetike, zajedno sa njegovim saradnicama. Ovom prilikom je razgovarano o unapređenju komunalne infrastrukture i razvoju ekonomije među kojima je glavna tema bila izgradnja podzemnih garaža.
28.09.2020.
NASTAVLJENE AKTIVNOSTI
Kuća podrške – Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući
Po uzoru na dobre prakse zemalja Evropske unije, a u saradnji sa Hilfswerk Austria, Općina Centar Sarajevo je pokrenula projekat „Kuća podrške – Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući“.
28.09.2020.
U petak predstava „Međuigre 0-24“ Zijaha Sokolovića
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u petak 2. oktobra 2020. godine organizuje izvođenje urnebesne monodrame „Međuigre 0-24“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.
28.09.2020.
Općina Centar finansirala nabavku opreme za praktičnu nastavu u Srednjoj medicinskoj školi
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine zajedno sa pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i savjetnikom Mustafom Resićem posjetio JU „Srednja medicinska škola Sarajevo“ na Bjelavama gdje ih je ugostila direktorica ove škole Sedina Kešo.