Vijesti

25.09.2020.
Odgođena eko akcija „Nek Centar zablista“
Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta i padavina odgađa se do daljnjeg eko akcija „Nek Centar zablista“ koja je bila planirana za subotu, 26. septembra 2020. godine.
25.09.2020.
Počelo postavljanje termo fasade na neboderu u Ulici Patriotske lige
Nakon što je u toku ove godine uspješno realizovano postavljanje termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na tri objekta na području općine Centar, započeli su radovi i na postavljanje termo fasade na neboderu u Ulici Patriotske lige.
25.09.2020.
Odluka o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Park-Šuma Hum“ upućena na javni uvid i javnu raspravu
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 53. redovnoj sjednici, održanoj 16. jula 2020. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Park-Šuma Hum“, za izgradnju naseljske saobraćajnice od Ulice Abdurahmana Muharemije do Ulice Alipašina.
24.09.2020.
Otvoren adrenalin park u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirska dolina“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Edin Abdurahmanović su dočekali prve mlade posjetioce u novom adrenalin parku koji je izgrađen u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirskoj dolini“, čime je zvanično otvoren adrenalin park za mlade od 5 do 14 godina.
24.09.2020.
Nagrađeni najuspješniji farmeri općine Centar
Danas je u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ upriličena dodjela diploma i novčanih nagrada najuspješnijim farmerima za 2019. godinu koji se bave uzgojem priplodne stoke i pčela na području Centra i to za sljedeće kategorije: najuspješniji farmer, zoohigijenski uslovi držanja životinja, najznačajnije povećanje broja životinja ili kapaciteta poljoprivrednog objekta, uzgajivači goveda, uzgajivači ovaca i pčelari.
24.09.2020.
Načelnik Ajnadžić uručio specijalno teretno vozilo za potrebe KJKP „Park“
U Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirska dolina“, kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće Park, u četvrtak, 24. septembra 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom ovog preduzeća Edinom Abdurahmanovićem potpisao ugovor o korištenju teretnog vozila sa hidrauličnom korpom.
24.09.2020.
Sjećanje na narodnog heroja Zamu Dučića
U znak sjećanja na komandanta Zamu Dučića, Udruženje „101. motorizovane brigade“ je danas na mezarju u haremu Alipašine džamije u Sarajevu organizovalo polaganje cvijeća i odavanje dužne počasti na 26. godišnjicu pogibije ovog sarajevskog heroja i dobitnika „Zlatnog ljiljana“.
24.09.2020.
Radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Nusreta Šišića Dede odvijaju se planiranom dinamikom
Početkom sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su sanaciju saobraćajnice u Ulici Nusreta Šišića Dede, i to od raskrsnice sa Ulicom Jukićeva do raskrsnice sa Ulicom braće Begić.
23.09.2020.
Nakon što kolegij Općinskog vijeća usvoji poslovnik sjednice će se moći pratiti uživo putem youtube kanala
S obzirom na izražen interes javnosti i sve veći broj upita građana o audio-video prijenosima sjednica Općinskog vijeća izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
23.09.2020.
Uređenje kamenog zida oko parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića u završnoj fazi
Kako je planirano dinamikom radova do kraja ovog mjeseca se očekuje okončanje uređenja kamene ograde oko parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića.
23.09.2020.
U centru „Pionirska dolina“ sutra planirano svečano otvaranje adrenalin parka, proglašenje najboljih farmera i uručenje mehanizacije za rad
U četvrtak 24. septembra 2020. godine u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirska dolina“, kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“, (Ulica Patriotske lige 58) planirano je nekoliko aktivnosti.
23.09.2020.
Općina Centar sufinansira stipendiranje djece šehida i poginulih boraca
U utorak 22. septembra 2020. godine u Općini Centar upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji granta Fondu Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata „Ikre“.
22.09.2020.
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ realizuje projekat uređenja sportskog igrališta u Pionirskoj dolini
Radnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ su započeli sa novim projektom uređenja sportskog igrališta za mlade stanovnike Pionirske doline.
22.09.2020.
Saradnja Općine Centar i Institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine
Ombudsmenka za ljudska prava Bosne i Hercegovine dr. Jasminka Džumhur boravila je u utorak, 22. septembra 2020. godine u službenoj posjeti Općini Centar, gdje se susrela sa načelnikom ove lokalne zajednice dr. Nedžadom Ajnadžićem i saradnicima.
22.09.2020.
Općina Centar izdvojila 5.000 KM Zavodu za sportsku medicinu
U prostorijama Općine Centar, u utorak, 22. septembra 2020. godine potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ u iznosu od 5.000 KM koji je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojen navedenoj zdravstvenoj ustanovi.
21.09.2020.
Novoizgrađeno obdanište „Razigrani dani“ otvorilo vrata za prve mališane
Od danas su u novoizgrađeni objekat obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige počeli dolaziti prvi mališani na pohađanje predškolskog odgoja i obrazovanja.
21.09.2020.
U subotu eko akcija „Nek Centar zablista“
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, u subotu 26. septembra 2020. godine planirano je održavanje eko akcije „Nek Centar zablista“ na području svih mjesnih zajednica.
21.09.2020.
Započela sanacija saobraćajnice u Ulici Nusreta Šišića Dede
Tokom dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sanaciju saobraćajnice u Ulici Nusreta Šišića Dede, i to od raskrsnice sa Ulicom Jukićeva do raskrsnice sa Ulicom braće Begić.
18.09.2020.
Za jevrejsku Novu godinu čestitka iz Općine Centar
Jevreji u Bosni i Hercegovini i širom svijeta dočekuju danas u sumrak Roš Hašanu – jevrejsku Novu 5781. godinu.
18.09.2020.
Počeli radovi na sanaciji spomen obilježja na području općine Centar
Tokom proteklih nekoliko dana radnici građevinske firme „Sela“ su započeli radove na sanaciji 20 spomen obilježja na području općine Centar.