POD FINANSIJSKIM POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR

Održano takmičenje za osnovce „Upozoravanje na opasnost od mina“

Krajem protekle sedmice u Osnovnoj školi „Šip“ održano je takmičenje za osnovce sa područja općine Centar pod nazivom „Upozoravanje na opasnost od mina“.

Ovo 24. po redu takmičenje osnovaca je organizovao i realizovao Crveni križ općine Centar Sarajevo  uz finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo, a u saradnji sa Službom civilne zaštite Općine Centar i Crvenog križa Kantona Sarajevo.

-Općina Centar je zvanično jedna od jedinica lokalne samouprave koja je proglašena područjem bez mina zahvaljujući kvalitetnom projektu deminiranja koji je proveden nakon proteklog rata. Međutim organizujemo ovakva takmičenja i predavanja jer želimo da našu djecu upoznamo sa opasnostima koje uzrokuju mine. Na takmičenju su naši osnovci upoznati važnim pravilima koja mogu spasiti njihov i tuđi život. Također smo osnovcima na mapama pokazali područja u Bosni i Hercegovini gdje postoji potencijalna opasnost od mina. U narednom periodu u planu je projekat održavanja takmičenja iz pružanja prve medicinske pomoći za naše osnove i srednjoškolce, znanje koje im također može biti od velike koristi, objasnio je Faruk Efendić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti