MEMORIJALNI TURNIR ELVIS HUSAKOVIĆ ELI

Malonogometni klub „BH Pošta“ osvajač turnira

Tokom proteklog vikenda je u dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici održan 5. Memorijalni turnir u malom nogometu „Elvis Husaković Eli“ na kojem je učestvovalo 18 malonogometnih ekipa.

Nakon dvodnevnog takmičenja prvo mjesto je osvojila ekipa „BH Pošta“, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Futsal klub Centar. Treće mjesto je osvojila Vrbanjuša koja je u  utakmici za ovu poziciju savladala ekipu „UMBOC“ rezultatom 5:2.

Na kraju memorijalnog turnira organizatori su najboljim ekipama i pojedincima turnira uručili pehare i prigodne nagrade. Najbolji strijelac na turniru je Muamer Kurto iz ekipe Futsal Klub Centar, najbolji igrač turnira je Amar Zulić iz ekipe Vrbanjuša, dok je titulu najboljeg golmana osvojio Bahrudin Omerbegović Kruško iz ekipe Futsal Klub Centar. Malonogometni klub City Centar je proglašen za najbolju Fair Play ekipu ovog turnira.

 

Turnir, koji je organizovalo Udruženje maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo u okviru manifestacije „Dan maloljetnog borca općine Centar Sarajevo“, nosi naziv našeg heroja Elvisa Husakovića Elija koji je u borbama za oslobađanje šireg rejona okupiranih sela Danilovići i Čamovine na Nišićkoj visoravni teško ranjen 5. novembra 1994. godine, nakon čega je ubrzo preminuo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti