IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA „JAGOMIR I“

Javni uvid i rasprava o planskom dokumentu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na redovnoj sjednici održanoj 30. juna 2022. godine donijelo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jagomir“ I.
Javni uvid i rasprava o planskom dokumentu

Kako nalažu zakonske norme predviđeno je organizovanje javnog uvida u ovaj planski dokument u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar Sarajevo.

U navedenom periodu svi subjekti planiranja i svi zainteresirani mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar - za Službu za prostorno uređenje i investicije, putem Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“, kao i elektronskim putem na mailove: selma.islambegovic@centar.ba ili eldina.sehovic@centar.ba.

Planski dokument je dostupan na web stranici Općine Centar na sljedećem linku:

https://www.centar.ba/stranica/rp-izmjene-i-dopune-regulacionog-plana-jagomir-i

Kako je navedeno u obrazloženju planskog dokumenta, kojem je nosilac pripreme općinski načelnik, a nosilac izrade Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, osnovni koncept zasniva se na ideji da se na cijelom prostoru unaprijedi standard postojećeg stanovanja i omogući kako rekonstrukcija i zamjena dotrajalog građevinskog fonda, tako i izgradnja novih objekata i prateće infrastrukture. Planom su utvrđeni prostori sa pretežnim individualnim stanovanjem na padinskim dijelovima i kolektivnim stanovanjem sa društvenom infrastrukturom u ravničarskom dijelu.

Javna rasprava, koja će uslijediti nakon završenog javnog uvida, biće održana u sali Općinskog vijeća 30. novembra 2022. godine u 17 sati.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti