PROŠIRENJE USLUGA ZA GRAĐANE

Uskoro početak radova na adaptaciji šalter sale Općine Centar

Obavještavamo građane da će sredinom novembra započeti radovi na adaptaciji i uređenju šalter sale Općine Centar Sarajevo u cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika.
Uskoro početak radova na adaptaciji šalter sale Općine Centar

Ovim projektom građanima će biti omogućeno, pored usluga koje pruža Općina Centar Sarajevo, također i pružanje usluga predaje zahtjeva i preuzimanje dokumenta koji se odnose na evidenciju JMBG, prebivališta/boravišta, ličnih karata, vozačkih dozvola, putnih isprava, promjene ličnog imena i registracije motornih vozila.

 

Uzimajući u obzir činjenicu da je šalter sala Općine Centar Sarajevo posljednji put rekonstruisana 1998. godine u obliku u kojem se i trenutno nalazi te da je tokom proteklih godina vršeno samo tekuće održavanje, realna i opravdana je potreba za adaptacijom šalter sale koja će svojim modernim, funkcionalnim i arhitektonskim referencama moći odgovoriti potrebama građana i općinskih službi uz obavezno korištenje novih tehnologija.

 

Realizacijom projekta adaptacije i uređenja šalter sale građanima će biti omogućena kvalitetnija i efikasnija usluga. Naime, pored dosadašnjih šaltera ovjere i izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, novinu će predstavljati i šalteri pojedinih službi Općine gdje će građani moći dobiti uslugu u šalter sali bez potrebe da idu u prostorije službi Općine.

 

Za vrijeme izvođenja radova, pojedine usluge koje se pružaju u šalter sali Općine Centar će biti privremeno izmještene na lokacije u blizini Općine, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.

 

Molimo građane da što više koriste novu uslugu ovjere dokumenata u prostorijama mjesnih zajednica, o čemu smo u više navrata obavještavali javnost, te ih također obavještavamo da usluge ovjere i izdavanja izvoda mogu dobiti i u drugim, susjednim općinama.

 

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer će nakon okončanja projekta adaptacije i uređenja šalter sale Općine Centar Sarajevo zasigurno dobiti kvalitetniju i efikasniju uslugu.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti