Vijesti

18.09.2020.
Amra Zulfikarpašić pere savjest pred studentima i učenicima, neka objasni zašto je zajedno sa kolegama iz Naše stranke opstruirala isplatu stipendija
S ciljem istinitog informisanja javnosti, a povodom saopštenja za medije Naše stranke objavljenog na web portalu klix.ba 17. septembra pod naslovom „Ko ucjenjuje stipendiste Općine Centar da učestvuju u predizbornoj kampanji SDA“, želim da istaknem sljedeće:
17.09.2020.
Održan prvi sastanak timova za pregovore u vezi davanja stadiona Koševo Fudbalskom klubu Sarajevo
Općina Centar će Fudbalskom klubu Sarajevo dostaviti svu relevantnu dokumentaciju u vezi Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, te uključiti predstavnike ovog kluba u izradu idejnog i glavnog projekta stadiona. Ovo su usaglašeni zaključci sa prvog sastanka timova za pregovore u vezi davanja na korištenje i upravljanje stadiona Fudbalskom klubu Sarajevo održanog u četvrtak 17. septembra u Općini Centar.
17.09.2020.
U toku realizacija pete faze sanacije saobraćajnice u Ulici Armije RBiH na Kromolju
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka početkom ovog mjeseca započeli su realizaciju pete faze sanacije saobraćajnice u Ulici Armije RBiH, i to od skretanja za Nahorevska brda u dužini od 375 metara.
17.09.2020.
Promocija dokumentarnog filma „Oficir, a veliki džentlmen“
Sinoć je u Domu mladih na Skenderiji održana promocija dokumentarnog filma „Oficir, a veliki džentlmen“ koji govori o životnom djelu Mustafe Hajrulahovića Talijana.
16.09.2020.
Općina nije nadležna za rješavanje spora pravnih lica na Marijin dvoru
S obzirom da su uposlenici agencije Poslovnost danas ispred zgrade Općine Centar iskazali svoje negodovanje zbog situacije u kojoj se ovo pravno lice našlo, a radi istinitog informisanja javnosti izdajemo sljedeće saopštenje:
16.09.2020.
Općina će finansirati adaptaciju prostorija za produženi boravak učenika Osnovne škole „Alija Nametak“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i vijećnicima Hamdijom Hasanovićem i Velijom Katicom posjetio Osnovnu školu „Alija Nametak“ gdje ih je ugostila direktorica Nerminka Hadžić.
16.09.2020.
Načelnik Ajnadžić obišao područje MZ „Pionirska dolina“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem, vijećnikom Velikom Katicom i saradnicima posjetio područje mjesne zajednice „Pionirska dolina“ kako bi razgovarao sa stanovnicima o aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.
16.09.2020.
DONACIJA OPĆINE CENTAR
Učenici Edukativnog centra Nova Kasaba dobili novoopremljeni kabinet informatike
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je prošle godine Edukativni centar Nova Kasaba na području općine Milići koji pohađa 130 učenika te im uručio ruksake sa školskim priborom.
15.09.2020.
U Foto galeriji Jelićeva u četvrtak otvaranje izložbe islamske kaligrafije
U četvrtak, 17. septembra 2020. godine u 20 sati u Foto galeriji Jelićeva bit će upriličeno otvaranje prodajne izložbe islamske kaligrafije Mirsada – Mirze Smajovića, kaligrafa i slikara iz Sarajeva.
15.09.2020.
U narednih desetak dana počinje prva faza izgradnje kružnog toka na Šipu
U prostorijama Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“, u utorak, 15. septembra 2020. godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na Šipu sa izmještanjem dijela Alipašine Ulice.
15.09.2020.
Okončana sanacija saobraćajnice u Ulici Gabelina
Na osnovu ugovora o izvođenju radova, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme okončali su radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Gabelina u dužini od 215 metara.
14.09.2020.
Proširenje dijela Ulice Halida Kajtaza
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 14. septembra 2020. godine zajedno sa saradnicima obišao lokalitet u Ulici Halida Kajtaza gdje je planirano proširenje saobraćajnice.
14.09.2020.
Obnova ostvarenog prava na dodatak na djecu
U skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj: 38/14, 38/16, 44/17 i 28/18) Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve korisnike prava na dodatak na djecu koji su ostvarili pravo na osnovu naprijed navedenog zakona i Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj: 45/12-Presčišćeni tekst 26/14, 46/17 i 18/19) da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine, uz zahtjev koji će moći preuzeti na Info-pultu Općine Centar, dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu ovog prava.
14.09.2020.
Nove sportske aktivnosti u okviru projekta 365 sport plus
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabinom Špago održao sastanak sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcom i bivšim malonogometnim reprezentativcem BIH Tarikom Rašidagićem.
11.09.2020.
Postavljene tri termo fasade, uskoro počinju radovi na neboderu u Ulici Patriotske lige
Nakon što je tokom proteklog perioda uspješno realizovano postavljanje termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja, Općina Centar je nastavila sa ovim projektom i u 2020. godini.
11.09.2020.
Obnovljeno igralište na Grdonju
Kako je predviđeno dinamikom radova Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, uspjela je okončati radove na rekonstrukciji i modernizaciji ciciban igrališta na Grdonju.
10.09.2020.
Za 50 porodilja uplaćene jednokratne novčane pomoći
Nakon što je Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar obavila je finansijske uplate ovih pomoći na bankovne račune za 50 porodilja iz Centra.
10.09.2020.
Predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić posjetili lokacije na kojima je u toku realizacija kapitalnih projekata Općine Centar
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zajedno sa delegacijom Općine Centar predvođenom načelnikom Ajnadžićem posjetio je u četvrtak 10. septembra 2020. godine lokacije na kojima se trenutno realizuju kapitalni infrastrukturni projekti ove lokalne zajednice.
09.09.2020.
Općina Centar donirala krevete za štićenike Dječijeg doma na Bjelavama
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama gdje ga je ugostio direktor ustanove Tarik Smailbegović.
09.09.2020.
Mališani iz Ulice Muhameda Hadžijahića se ponovo igraju na rekonstruisanom ciciban igralištu
Kako je predviđeno dinamikom radova Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, uspjela je okončati radove na rekonstrukciji i modernizaciji ciciban igrališta u Ulici Muhameda Hadžijahića.