Vijesti

09.09.2020.
Predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić u četvrtak otvaraju Centar za zdravo starenje
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetit će u četvrtak 10. septembra 2020. godine Općinu Centar gdje će sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem obići lokacije na kojima je trenutno realizacija kapitalnih projekata ove lokalne zajednice.
08.09.2020.
Obilazak nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će, zajedno sa svojim saradnicima, u srijedu 9. septembra 2020. godine u 12 sati obići lokaciju gdje je u toku izgradnja nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
08.09.2020.
Apel Općine Centar Vladi KS i kantonalnom Ministarstvu zdravstva
Imenujte Upravni odbor JU Domovi zdravlja kako bi ambulanta u Pionirskoj dolini bila opremljena na vrijeme
Općina Centar Sarajevo u proteklom periodu posvetila je veliku pažnju oblasti zdravstva, a sve sa ciljem da ovu uslugu što više približi stanovnicima Centra.
08.09.2020.
Općina nije nadležna za rješavanje spora pravnih lica na Marijin dvoru
Nakon što je Inspektoratu Općine Centar prijavljeno da je u ulici Kotromanićeva 48 došlo do onemogućavanja pristupa radnicima firme čije se sjedište nalazi na ovom lokalitetu, istog dana komunalni inspektor je izašao na teren i konstatovao da je riječ o privatnoj parceli, a ne javnoj površini.
07.09.2020.
Mural posvećen FK Sarajevu krasi Ulicu Patriotske lige
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, Javna ustanova „Centar kulture i mladih“ realizovala je oslikavanje murala u ulici Patriotske lige.
07.09.2020.
Gimnazijska ulica oslobođena od vozila i pretvorena u pješačku zonu
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i vijećnicima Općinskog vijeća posjetio je Gimnazijsku ulicu u kojoj je u proteklom periodu izvršeno hortikulturno uređenje, te postavljene barijere koje sprečavaju saobraćaj i parkiranje motornih vozila.
04.09.2020.
Općina izdala rješenje za uklanjanje još jednog objekta na trasi Prve transverzale
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uručio je, prilikom obilaska terena na trasi Prve transverzale, premijeru KS Mariju Nenadiću i direktoru Direkcije za puteve KS Selmiru Kovaču još jedno rješenje za uklanjanje stambenog objekta na trasi ove saobraćajnice u Ulici Tešanjska 23.
04.09.2020.
Obilazak Ulice Gimnazijska
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u ponedjeljak, 7. septembra 2020. godine u 11 sati zajedno sa saradnicima obići Gimnazijsku ulicu.
04.09.2020.
Započela sanacija saobraćajnice u Ulici Gorica
Na osnovu ugovora radnici firme Grakop započeli su danas sa radovima na sanaciji Ulice Gorica u dužini od 277 metara.
04.09.2020.
Otvaranje teatarske sezone u JU „Centar kulture i mladih“ počinje 12. septembra teatarskim hitom „Dame biraju“
Iz Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ sa zadovoljstvom najavljuju da ćemo otvaranje teatarske sezone za 2020/2021. godinu započeti 12. septembra u 20 sati regionalnim teatarskim hitom - komedijom ''Dame biraju'', koja će se odigrati na krovu Doma mladih.
04.09.2020.
Danas isplata drugog dijela stipendija
Nakon što je Općinsko vijeće donijelo Odluku o izboru učenika i studenata za dodjelu stipendija „Prof. dr. Husein Kulenović“ u školskoj/akademskoj 2019/2020. godini i po potpisivanju ugovora isplaćena je prva tranša stipendija.
03.09.2020.
EVROPSKA UNIJA PODRŽALA OTVARANJE CENTRA ZA IZVRSNOST U PODUZETNIŠTVU U OPĆINI CENTAR SARAJEVO
Uz podršku Evropske unije, danas je u općini Centar zvanično otvoren „Centar za izvrsnost u poduzetništvu“ koji će omogućiti dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i otvaranju radnih mjesta. Ciljna grupa su mladi zainteresirani za pokretanje poslovnih poduhvata u oblasti Informaciono komunikacijskih tehnologija i kreativnih industrija.
03.09.2020.
FK Sarajevo proglašeno sportskom organizacijom od posebnog interesa za Općinu Centar
Općinsko vijeće Centar, na sjednici održanoj u četvrtak 3. septembra 2020. godine, donijelo je odluku o proglašenju Fudbalskog kluba Sarajevo kao sportske organizacije od posebnog interesa za Općinu Centar.
03.09.2020.
Obilježena godišnjica stradanja građana u Čekaluši
Od ispaljene granate sa agresorskog položaja oko Sarajeva, 3. septembra ratne 1992. godine, u Ulici Čekaluša kod broja 33 (nekadašnja Nemanjina), poginulo je pet naših sugrađana – od kojih je troje djece, a dvoje je teško ranjeno.
03.09.2020.
Poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve civilne žrtve rata koje su korisnici prava na porodičnu invalidninu da do 31. oktobra 2020. godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja navedenog prava.
02.09.2020.
Sutra otvaranje „Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo“
Pozivamo predstavnike medija da proprate zvanično otvaranje „Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo“ koje će se održati u četvrtak, 3. septembra 2020. godine sa početkom u 12 sati u Sarajevu (Avde Jabučice 52).
02.09.2020.
Ozvaničen završetak izgradnje gasovoda u Ulici Svetozara Ćorovića
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa v.d. direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ Ibrahimom Karahodžićem u srijedu 2. septembra 2020. godine ozvaničio završetak projekta izgradnje distributivne gasne mreže u ulici Svetozara Ćorovića.
02.09.2020.
Sutra 55. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 55. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 3. septembra 2020. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
02.09.2020.
Sanacija saobraćajnice u Ulici braće Begić se odvija planiranom dinamikom
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem obišao lokaciju gdje su u toku radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici braće Begić na Koševskom brdu.
01.09.2020.
Započela sanacija saobraćajnice u Ulici Gabelina
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji Ulice Gabelina, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme započeli su danas sa radovima na sanaciji saobraćajnice u Ulici Gabelina u dužini od 215 metara.