PROJEKAT OPREMANJA ŠKOLSKIH BIBLIOTEKA

Načelnik Mandić uručio knjige za potrebe učenika OŠ „Musa Ćazim Ćatić“

U budžetu Općine Centar i ove godine su obezbijeđena sredstva za nabavku lektira za potrebe biblioteka u 11 osnovnih škola Centra te za Javnu ustanovu „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“.

Tim povodom je danas načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa svojom pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio Osnovnu školu „Musa Ćazim Ćatić“ i uručio nabavljene školske lektire za potrebe učenika ove škole.

 

-Meni su najdraži trenuci kada obilazimo škole i to mi budi mnoge lijepe uspomene. Naša administracija je usvojila moto Opština za mlade, a nema boljeg načina da se to pokaže nego da podržavamo obrazovanje. Opremanjem školskih biblioteka obogatit ćemo knjižne fondove koje će koristiti naši učenici, što će im olakšati put do znanja. Primarna nadležnost jedinica lokalne samouprave nije obrazovanje, ali mi sebi ne smijemo dopustiti da ostanemo po strani, stoga ćemo nastaviti podršku školama sa Centra, objasnio je načelnik Mandić u svom obraćanju.

 

U ime uposlenika i učenika ove školske ustanove na današnjoj donaciji se zahvalila direktorica Fatima Prohić.

 

–Današnja donacija knjiga pokazuje nastavak dobre saradnje sa Općinom Centar koja se do sada pokazala kao veliki prijatelj naše škole. Zahvaljujući podršci Općine realizovali smo mnogo dobrih projekata s ciljem poboljšanja uslova boravka i rada naših učenika i osoblja, kazala je Prohić.

 

Kao znak zahvalnosti osoblje škole je u saradnji sa učenicima priredilo mini program održan u školskoj biblioteci.

 

Današnjoj primopredaji školskih lektira su također bile prisutne Elma Sultanić i Nafa Hadžimejlić iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti