„NATURE FOR RECOVERY“

Javni poziv za predstavnike preduzeća i obrtnika iz oblasti turizma

Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) je objavila javni poziv malim i srednjim preduzećima, obrtnicima i registrovanim seoskim domaćinstvima koji djeluju u sektoru turizma i pružanja turističkih usluga sa područja općine Centar Sarajevo da se prijave na dodatnu edukaciju iz oblasti turizma.
Javni poziv za predstavnike preduzeća i obrtnika iz oblasti turizma

Navedeni javni poziv je objavljen u okviru projekta „Nature for Recovery“ kao dio projekta „EU4BusinessRecovery“ sufinansiranog od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

 

Ovim projektom nastoje se poboljšati ekonomske aktivnosti na širem području Skakavca. Projektne aktivnosti osmišljene su za rješavanje identificiranih problema i poteškoća sa kojima se susreću subjekti koji posluju u sektoru turizma, a doprinijeće se i razvoju ekonomske aktivnosti i ublažavanju ekonomskih učinaka uzrokovanih pandemijom COVID-19 na području općine Centar, Kantona Sarajevo i BiH.

 

U cilju izgradnje znanja i jačanja kapaciteta, organizovat će se treninzi za mala i srednja preduzeća, obrtnike, registrovana seoska domaćinstva, poljoprivredne proizvođače i udruženja građana.

 

Treninzi će se održati 17. i 18. novembra 2022. godine u prostorijama Mjesne zajednice Nahorevo (Nahorevo bb).

 

Prijave za navedeni trening moguće je dostaviti putem mail adrese: munevera.hodzic@centar.ba  sa referencom: „Skakavac Nature for Recovery”, otvoreni poziv za korisnike treninga. U tekstu e-maila je potrebno navesti kontakt podatke i opis djelatnosti kojom se bavi kandidat.

 

Rok za apliciranje: 15.11.2022. godine

 

Link sa tekstom javnog poziva nalazi se na  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

 

Deset odabranih korisnika treninga će dobiti tzv. „Zeleni certifikat“, koji će omogućiti turističku promociju korisnika u svijetu kroz web portale, a koji turistima garantuju da korisnik ili pružalac usluga ispunjava uslove propisane certifikatom. Za odabrane korisnike korištenje certifikata u prvoj godini će se finansirati kroz projekat, a svake naredne plaća korisnik.
02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti