Vijesti

11.10.2020.
Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić položili cvijeće na Spomen-obilježju ubijenoj djeci
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je na Spomen-obilježju ubijenoj djeci u Velikom parku odata počast nevino ubijenim mališanima, ali i svim stradalim civilima i građanima Sarajeva.
10.10.2020.
Načelnik Ajnadžić obišao područje MZ „Pionirska dolina“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u subotu, 10. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima posjetio područje mjesne zajednice „Pionirska dolina“.
10.10.2020.
Obilježena 28. godišnjica masakra u Tahtali sokaku na Bjelavama
U Ulici Tahtali sokak kod broja 10 na Bjelavama 10. oktobra ratne 1992. godine od granate ispaljene sa agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva poginulo je šest naših sugrađana od kojih troje djece, a tri osobe su ranjene.
09.10.2020.
Javni poziv za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija
Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade osobe sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina, a koje planiraju registrovati biznis da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.
09.10.2020.
Održana 56. sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 8. oktobra 2020. godine održana je 56. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Zasjedanje je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
09.10.2020.
Otvoren Olimpijski muzej u Sarajevu
Sinoć je u Sarajevu svečano otvorena novoobnovljena zgrada Olimpijskog muzeja BiH, građevina koja svjedoči o značajnom dijelu historije glavnog grada BiH.
09.10.2020.
U Matičnom uredu Općine Centar od jučer u funkciji interaktivni panel
Općina Centar je partner u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.
09.10.2020.
Primopredaja prostorija za smještaj ambulante porodične medicine u Pionirskoj dolini
U ponedjeljak, 12. oktobra 2020. godine u 11 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će izvršiti primopredaju prostorija, odnosno ključeva novoopremljene ambulante u Pionirskoj dolini u Ulici Nahorevska 103 direktorici Doma zdravlja Vrazova Ameli Kečo.
08.10.2020.
Clemens Lutz učestvovao u odabiru lokacije za privremeno izmještanje instalacije „Zvjezdani put“
U toku trodnevne posjete Sarajevu, sin Helmuta Lutza, autora instalacije „Zvjezdani put“ Clemens Lutz boravio je u službenoj posjeti Općini Centar gdje je sa ostalim članovima tima za izmještanje umjetničke instalacije „Zvjezdani put“ iz parka prof.dr. Nijaz Duraković obišao nekoliko potencijalnih lokacija na koje bi se instalacija mogla izmjestiti.
08.10.2020.
UPIS U TOKU
U Centru kulture i mladih kurs engleskog jezika za djecu
Naučno je dokazano da učenje stranih jezika od rane dobi poboljšava cjelokupni kognitivni razvoj. Osim učenja govora, čitanja i pisanja na novom jeziku, djeca mogu unaprijediti vještine kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i postići veću mentalnu fleksibilnost.
07.10.2020.
Općina Centar zahtjeva od Ministarstva zdravstva KS izmještanje Zavod za bolesti ovisnosti sa Gorice
Stanovnici općine Centar, tačnije MZ „Gorica“ već duže vremena traže da se JU Zavod za bolesti ovisnosti KS izmjesti sa područja ove mjesne zajednice, a s obzirom na navedene zahtjeve načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je naglasio da ova lokalna zajednica razumije stavove stanovnika, te da se već obraćala resornom kantonalnom ministarstvu.
07.10.2020.
Okončana sanacija saobraćajnice u Ulici Bulbulina
Na osnovu ugovora o izvođenju radova, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme okončali su radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Bulbulina u dužini od 120 metara.
07.10.2020.
Ajnadžić ugostio predstavnike Evropskog pokreta u BiH
Predstavnici organizacije koja je u BiH predstavnik Evropskog pokreta Predrag Praštalo, predsjednik i Haris Plakalo generalni sekretar, posjetili su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
07.10.2020.
Općina kroz plaćanje poreza pomaže stambeno zbrinjavanje mladih
U okviru kontinuirane brige o mladima, sarajevska Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, uz podršku koju pruža njihovom obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i sportskim projektima, daje potporu i stambenom zbrinjavanju mladih.
07.10.2020.
U petak na sceni u Jelićevoj stand-up komedija „Pozadina sa pečatom“
U petak, 9. oktobra u 20 sati, Teatarska scena Jelićeva ugostit će Dušku Mušić, književnicu i komičarku iz Ploča, koja će izvesti svoju prvu stand-up komediju „Pozadina sa pečatom“.
06.10.2020.
Clemens Lutz stigao u Sarajevo kako bi učestvovao u premještanju instalacije „Zvjezdani put“
U ponedjeljak, 6. oktobra 2020. godine sin Helmuta Lutza, autora instalacije „Zvjezdani put“ Clemens Lutz boravio je u službenoj posjeti Općini Centar gdje je sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, njegovim saradnicima i članovima tima za izmještanje umjetničke instalacije razgovarao o aktivnostima koje je potrebno provesti kako bi se pomenuta instalacija privremeno izmjestila iz parka prof.dr. Nijaz Duraković na drugu lokaciju do privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa važećim Regulacionim planom Gradski centar Marijin-Dvor.
06.10.2020.
Potpisan sporazum o partnerskom pokretanju Integralnog sistema podrške poduzetništvu u Kantonu Sarajevo
U utorak, 6. oktobra 2020. godine u prostorijama Općine Centar potpisan je sporazum o partnerskom pokretanju Integralnog sistema podrške poduzetništvu u Kantonu Sarajevo.
06.10.2020.
U Općini Centar obilježen Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika
U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika, koji se svake godine obilježava 5. oktobra, danas je u velikoj sali Općine Centar upriličen prijem za direktore svih osnovnih škola sa područja općine Centar i najbolje nastavnike koje su odabrala naučno-nastavnička vijeća.
05.10.2020.
U četvrtak 56. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 56. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 8. oktobra 2020. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
05.10.2020.
Ajnadžić i Karačić čestitali Svjetski dan učitelja
U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika, koji se svake godine obilježava 5. oktobra, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u njihovo ime, najiskrenije čestitke za dugogodišnji nesebičan i predan rad učitelja i prosvjetnih radnika u našoj zemlji.