ODRŽANE PRVE KVALIFIKACIJE

Kviz „Sveznalica“ za osnovce

U petak, 24. februara, u Osnovnoj školi „Alija Nametak“, održan je prvi krug kvalifikacija kviza „Sveznalica“, u organizaciji Općine Centar, a koji predvodi profesor Vedran Zubić.
Kviz „Sveznalica“ za osnovce

U pomenutom kvizu učestvuje dvanaest osnovnih škola sa područja općine Centar. Maturanti se takmiče u oblastima geografije, historije, kulture, muzike i sporta, a sva pitanja su vezana za Bosnu i Hercegovinu.

Na prvim kvalifikacijama pobijedile su osnovne škole „Alija Nametak“ i „Šip“, te se plasirale u finale. Obje škole su imale 58 bodova.

Danas se održava drugi krug kvalifikacija gdje će se takmičiti osnovci iz preostalih škola, te će se također dvije najbolje plasirati u finale koje će se održati 2. marta 2023. godine u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, ulica Jelića 1. 

Da podsjetimo, Vedran Zubić je krajem prošle godine u Indiji primio zasluženo priznanje za jednog od najboljih profesora na svijetu. Profesor Zubić nosi titulu najboljeg profesora u BiH još od 2017. godine. Za ovo priznanje su ga nominovali njegovi učenici. Profesor je sa učenicima  pokrenuo i You Tube kanal „Vedra geografija“.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti