JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA OBALA

Finansijska podrška za rekonstrukciju fiskulturne sale

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sa direktorom Gimnazije Obala Benjaminom Hedžićem potpisao je danas ugovor o realizaciji finansijskih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije sportske sale.
Finansijska podrška za rekonstrukciju fiskulturne sale

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Vrijednost potpisanog ugovora je 16.809 KM, a sredstva će biti utrošena za rekonstrukciju sportske sale koja se nalazi u izuzetno lošem stanju.

-Opština Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa izdvojila 2.272.700 KM. U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić.

Direktor Hedžić zahvalio se Općini Centar i načelniku Mandiću na podršci ovoj srednjoškolskoj ustanovi, a posebno na doniranim sredstvima za rekonstrukciju sportske sale.

Nakon okončanja realizacije projekta uprava škole je u obavezi da najkasnije do 31. decembra 2023. godine dostavi Općini Centar finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom o namjenskom utrošku doniranih sredstava.

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar je također prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti