CENTAR KULTURE I MLADIH

Kulturna dešavanja u mjesecu martu

Mjesec mart u Javnoj ustanovi Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i građane, kao i nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica i škola koje se realiziraju tokom godine, gostovanja, te saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
Kulturna dešavanja u mjesecu martu

U subotu, 4. marta, biće održan koncert za predškolce, pod nazivom “Muzička čarolija”, u organizaciji Centra kulture i mladih i Javne ustanove Djeca Sarajeva, sa početkom u 18 sati. Kompozicije i plesne numere, izvest će hor JU Djeca Sarajeva ”Doremino” i muzička radionica Centra ”Kad porastem”. Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu putem telefona.   

Srijeda, 8. mart, rezervisana je za predstavu “Prah”, na teatarskoj sceni Jelićeva. Drama sa elementima komedije u kojoj likovi Gordana Boban i Mirsad Tuka prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Predstava počinje u 20 sati.

U petak, 10. marta, održat će se dva kulturna događaja. Prvi događaj je izložba filmskih plakata u susret 95. filmskoj nagradi Oscar, a biće izložena u galeriji Centra kulture i mladih, sa početkom u 19 sati. Na izložbi će biti prezentovano preko 30 originalnih filmskih plakata nastalih u posljednjih 60 godina, koji predstavljaju značajna djela svjetske i domaće kinematografije. 

Drugi događaj koji će se odigrati 10. marta na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih, biće neverbalna monodrama "Marso”, koja je inspirisana sekvencama iz života i rada čuvenog pantomimičara Marsela Marsoa, najpoznatijeg pantomimičara 20. vijeka, kojeg su zvali Čarli Čaplin pantomime. Režiju i scenski pokret potpisuje Renata Agostini, a glumu Nikola Milaković. Predstava počinje u 20 sati. Ulaz na predstavu je slobodan, uz prethodnu najavu i rezervaciju.

U četvrtak, 16. marta, na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih biće izvedena predstava “Farma životinja“, polaznika Škole glume, pod umjetničkim rukovodstvom, Adise Zuberović.  Predstava sa snažnom porukom prema modernom društvu, počinje u 19.30 sati.

U subotu, 18. marta, ljubitelji komedije moći će pogledati predstavu “Luda kuća“, u produkciji Centra kulture i mladih. Predstava počinje u 20 sati, a tekst potpisuje Edin Drljević, dok režiju potpisuje Saša Petrović. U predstavi igraju Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. Scenografiju potpisuje Irfan Hozo. 

U srijedu, 23. marta, u 11 sati, dolaze pčele u predstavi ”Ako pčele odu”, koja je namijenjena našim najmlađima. U predstavi  igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović. Predstava je zajednički projekat Centra kulture i mladih i Pozorišta mladih. 

Predstava za djecu ”Bajka o ribaru i ribici” na repertoaru je u utorak, 28. marta, sa početkom u 11 sati. Sa djecom će se družiti, igrati, glumiti i pjevati Elma Ahmetović i Senad Bostandžić. 

Rezervaciju karata, za sva navedena kulturna dešavanja u mjesecu martu, možete izvršiti putem sljedeće web stranice www.centarkulture.ba, kao i putem telefona 033 232 595. Rezervacija karata za sve predstave vrijedi dva dana.

 

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti