ZA PROJEKTE BORAČKE POPULACIJE IZDVOJENO 283 HILJADE MARAKA

Načelnik Mandić potpisao ugovore sa predstavnicima boračkih udruženja

Jučer je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao ugovore sa predstavnicima devet udruženja boračke populacije.
Načelnik Mandić potpisao ugovore sa predstavnicima boračkih udruženja

Podsjećamo da je u decembru 2022. godine Općina Centar raspisala javni poziv organizacijama boračke populacije sa područja općine Centar za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar Sarajevo u 2023. godini.

 

Nakon završenog bodovanja projektnih prijedloga pristiglih na javni poziv, a na prijedlog Komisija za ocjenu i odabir projekata nevladinih organizacija po LOD metodologiji, općinski načelnik Srđan Mandić je donio Odluku o raspodjeli novčanih sredstava organizacijama boračke populacije, u ukupnom iznosu od 283.065,70 KM, koja će biti dodjeljena kvartalno.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Mandić je istakao opredjeljenje lokalne zajednice da podržava projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života pripadnika boračke populacije kao i njegovanje tradicija odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

-Mi se trudimo da uvijek imamo dobru komunikaciju sa predstavnicima Koodinacije boračkih udruženja. Slušajući potrebe boračke populacije budžetska sredstva za tu namjenu ove godine su uvećana i iznose 828 hiljada maraka. Sa dobrim projektima siguran sam da možemo malo poboljšati životne prilike naših boraca, jer ne smijemo zaboraviti da su oni heroji koji su odbranili našu jedinu domovinu i obavezali nas da nikada ne zaboravimo njihov neizmjerni doprinos slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, istakao je načelnik Mandić.

Cijeneći značaj boračke populacije za odbranu države Bosne i Hercegovine, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji redovno iz budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vidove pomoći.

 

Potpisivanju ugovora su prisustvovali vijećnik Velija Katica, te predstavnici Komisije za boračka pitanja.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti