DRUGA GIMNAZIJA SARAJEVO

Općina Centar će finansijski podržati IT HUB

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, jučer je ugostio direktora Druge gimnazije, Seida Alibegovića.
Općina Centar će finansijski podržati IT HUB

 Povod jučerašnjeg prijema bilo je potpisivanje ugovora u vrijednosti od 8.508 KM. Naime, Druga gimnazija Sarajevo obratila se Općini Centar sa molbom da se finansijski pomogne realizaciji projekta pod nazivom IT HUB.

- Opština Centar ima misiju biti Opština za mlade i samim tim zadovoljstvo mi je kada smo u mogućnosti pomoći u realizaciji projekata koji su od velikog značaja učenicima. Novac izdvojen za obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija. Opština Centar pruža kontinuiranu podršku Drugoj gimnaziji i u tome će i nastaviti, rekao je načelnik Mandić.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

- Prije svega želim da se zahvalim načelniku i njegovim saradnicima koji su učestvovali u odluci da se podrži projekat IT HUB, koji je od izuzetnog značaja za naše učenike. Bitno je naglasiti da je Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem, prva učestvovala u prikupljanju sredstava za ovaj projekat i samim time bila primjer drugima, te ih potakla da učestvuju i oni, rekao je Alibegović.

U budžetu za 2023. godinu za poboljšanje uslovnosti objekata obrazovnih ustanova prema zahtjevima obezbijeđeno je 450.000 KM.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, Lejla Dizdarević, kao i Elma Sultanić iz pomenute službe.

 

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti