Vijesti

31.12.2021.
Članovi Centra za zdravo starenje pjesmom dočekuju 2022. godinu
U prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici maršala Tita 12 danas je bilo veselo.
31.12.2021.
Načelnik Mandić čestitao Novu godinu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, povodom Nove godine, svim građanima u svoje lično, i u ime Općine Centar, upućuje čestitke sa željom da 2022. godinu provedu sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i prosperitetu.
31.12.2021.
Novogodišnja čestitka Općinskog vijeća
Povodom Nove godine, predsjedavajući Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem u ime vijećnica i vijećnika Općinskog vijeća Centar svim građankama i građanima upućuju čestitke sa željom da 2022. godinu dočekaju i provedu u dobrom zdravlju, uspjehu i sreći.
31.12.2021.
Skraćeno radno vrijeme Općine, ponedjeljak neradni dan
Povodom Nove godine obavještavamo sve korisnike usluga da će u petak 31. decembra 2021. godine biti skraćeno radno vrijeme u Općini Centar, odnosno da se stranke mogu obratiti za određenu uslugu do 12 sati.
30.12.2021.
Održane 13. redovna i 4. vanredna sjednica Općinskog vijeća
Usvojena odluka o privremenom finansiranju
Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak 30. decembra 2021. godine 13. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
30.12.2021.
Načelnik Mandić i ministar Avdić potpisali sporazum
Obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju kotlovnice u objektu FIS-a
Danas je upriličeno potpisivanje sporazuma o sufinansiranju projekta „Sanacija, rekonstrukcija i tekuće održavanje objekta Centra za sport i rekreaciju - Sportski centar FIS“.
30.12.2021.
Od 31. decembra do 2. januara novogodišnji ulični festival Sarajevo
Novogodišnji ulični festival Sarajevo održat će se u naredna tri dana, od 31. decembra do 2. januara, u organizaciji Kantona Sarajevo i Općine Centar.
30.12.2021.
Potpisani sporazumi za poboljšanje uslova u obrazovnim institucijama
U prostorijama Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo potpisan je sporazum o saradnji na realizaciji projekata za unapređenje uslova boravka u 18 predškolskih ustanova, te osnovnih i srednjih škola.
30.12.2021.
Općina Centar finansirala nabavku opreme za Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BiH
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnikom Samirom Fazlićem i savjetnikom za društvene djelatnosti Draškom Lukovićem posjetio je Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BiH gdje ih je ugostio direktor dr. Ismet Ovčina.
29.12.2021.
Nakon što je uništeno drvo kestena
Zasađen javor od osam metara
Prije nekoliko dana nepoznati počinioci su uništili stablo divljeg kestena. Zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo i KJKP Park Općina Centar je odlučila reagirati, a danas je na istom mjestu zasađeno novo, veće stablo.
29.12.2021.
U protekloj sedmici 145 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 51. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 10142 potvrđenih slučajeva.
29.12.2021.
Štićenici Dječijeg doma na Bjelavama veselo ispraćaju staru i dočekuju Novu godinu
Danas je u prostorijama Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama za štićenike ustanove i goste iz Općine Centar, koje je predvodio načelnik Srđan Mandić, upriličen zabavni program kao tradicionalni način ispraćaja stare i dočeka Nove 2022. godine.
29.12.2021.
Sutra 13. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Trinaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 30. decembra 2021. godine sa početkom u 14 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
28.12.2021.
Načelnici Mandić i Muzur potpisali ugovor
Općina Centar sa 30 hiljada KM pomaže sanaciju šteta od poplava na Ilidži
S obzirom da je u nedavnim poplavama općina Ilidža pretrpila najveće posljedice načelnik Općine Centar Srđan Mandić prilikom posjete ovoj lokalnoj zajednici i načelniku Nerminu Muzuru obećao je finansijsku pomoć.
28.12.2021.
Članovi Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama posjetili Jevrejsku zajednicu
Članovi općinske Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama, koje je predvodio predsjednik Hidajet Porić, posjetili su Jevrejsku zajednicu gdje ih je ugostio predsjednik Jakob Finci.
28.12.2021.
Obavijest za korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata
Služba za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar obavještava sve poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Centar Sarajevo koji su upisani ili treba da se upišu u registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), da u periodu od 01. januara do 31. marta 2021. godine mogu obaviti upis ili ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod ove općinske službe.
27.12.2021.
Povodom Božića načelnik Mandić i predsjedavajući Đozo posjetili porodice katoličke vjeroispovijesti
Povodom Božića načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo posjetili su tri porodice katoličke vjeroispovjesti koje žive na području Centra.
27.12.2021.
Načelnik Mandić posjetio Zavod u Pazariću
Štićenici Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“ organizovali su danas kulturno-umjetnički program u znak zahvalnosti institucijama i firmama koje su tokom protekle godine pružili podršku radu Zavoda.
25.12.2021.
Završen je poziv organizacijama civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnika u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2
Javni poziv je bio objavljen na web stranici Općine Centar od 20. do 23. decembra 2021. godine. Organizacije civilnog društva su mogle glasati putem ovlaštenih predstavnika za kandidate: Amiru Kudumović ili Selmu Hadžihalilović.
24.12.2021.
Načelnik Mandić katoličkim vjernicima čestitao Božić
U povodu nastupajućeg velikog katoličkog blagdana Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić uputio je svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.