POTPISAN UGOVOR U VRIJEDNOSTI OD 330.522 KM

Sanacija stepeništa i pješačke pristupne staze u naselju Ciglane

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, kao investitor, te direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova, tokom proteklog perioda započeli su radovi na sanaciji stepeništa i pješačke pristupne staze između ulica Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.

Kako je predviđeno u ponudi za izvođenje radove, koja je dostavljena općinskoj Službi za stambene i komunalne poslove, na ovom lokalitetu biće prvo uklonjena oštećena stara konstrukcija nakon čega slijedi izgradnja nove armirano-betonske ploče duž stepeništa i pješačke staze. 

Također je planirana zamjena starih i dotrajalih kulir-ploča novim, koje imaju najbolju otpornost na naše vremenske prilike posebno tokom zimskog perioda godine.  Kako nalažu građevinske norme sav višak starog materijala i građevinski otpad biće odvučeno na gradsku deponiju. Po okončanju radova na sanaciji pomenutog stepeništa, radnici iste građevinske firme će započeti sa sanacijom postojećeg stepeništa koje povezuje ulice Avde Hume i Hakije Kulenovića. 

Finansijer ovog, kao i ostalih 14 projekata koji su obuhvaćeni potpisanim ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa, pješačkih staza te rukohvatnih zaštitnih ograda, je Općina Centar iz čijeg ovogodišnjeg budžeta je izdvojen iznos od 330.522 KM za pomenutu namjenu.  

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti