Vijesti

24.12.2021.
Predsjedavajući Đozo uputio čestitke katoličkim vjernicima povodom Božića
U povodu velikog katoličkog praznika Božića, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, u svoje i ime Općinskog vijeća, upućuje svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da praznične dane provedu u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru.
24.12.2021.
Održana prezentacija i virtualna šetnja budućom Ulicom Musala
Sinoć je u prostorijama Gimnazije Obala (Obala Kulina bana 3) održana interaktivna radionica virtualne realnosti urbane transformacije prostora Ulice Musala u centru grada.
24.12.2021.
Općina Centar izdvojila 150.000 KM za podsticaje samozapošljavanja mladih
Jučer je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava za poticaj poduzetništva i samozapošljavanje mladih kroz start-up biznis.
24.12.2021.
Otvoreni dan u Općini Centar za predstavnike boračkih organizacija
U okviru javnog poziva za udruženja boračke populacije sa područja općine Centar za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar Sarajevo u 2022. godini, jučer je u Općini Centar organizovan „Otvoreni dan“ za predstavnike boračkih udruženja.
24.12.2021.
Predsjedavajući Đozo ugostio predstavnike Udruženja „Bosni u amanet“
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo primio u posjetu predstavnike Udruženja „Bosni u amanet“ koje je predvodila poznata interpretatora sevdaha Hasiba Agić, predsjednica Skupštine udruženja.
24.12.2021.
Savjet MZ „Koševo II“ uručio zahvalnicu predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Sejadu Đozi
Sinoć je u prostorijama Mjesne zajednice „Koševo II“ održana posljednja sjednica ovog sastava Savjeta.
23.12.2021.
Načelnik Mandić obišao štićenike zavoda Mjedenica
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio Javnu ustanovu Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, gdje je podijelio novogodišnje paketiće štićenicima ove ustanove.
23.12.2021.
Općina Centar dobitnica zahvalnice za podršku radu Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca
Sinoć je u prostorijama Bošnjačkog instituta (Mula Mustafe Bašeskije 21) održana svečana akademija povodom 29 godina od osnivanja Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI).
22.12.2021.
Poziv sugrađanima na virtuelnu šetnju budućom Ulicom Musala
U okviru inicijative „Re-Imagine: Moja ulica, moja mašta“, koju zajednički provode Općina Centar Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, sutra je planirana prezentacija budućeg izgleda Ulice Musala u centru grada.
21.12.2021.
U protekloj sedmici 119 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 50. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 9997 potvrđenih slučajeva.
21.12.2021.
Postavljena natkrivena stajališta na Soukbunaru
Na inicijativu stanovnika i Savjeta mjesnih zajednica „Soukbunar“, „Šip“ i „Nahorevo“, Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je pokrenula projekat ugradnje natkrivenih stajališta na četiri lokacije u Centru.
20.12.2021.
Poziv organizacijama civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnika u u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2
Općina Centar Sarajevo poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na području Općine, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području Općine Centar Sarajevo .
20.12.2021.
U narednoj godini Općina će povećati izdvajanja za obrazovanje
U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ održan je sastanak na kojem je osim direktora svih osnovnih škola iz Centra prisustvovao i načelnik Srđan Mandić.
20.12.2021.
Projektom Via Dinarica do unapređenja turističke ponude
Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) implementira projekat Via Dinarica.
17.12.2021.
Održan sastanak sa roditeljima i upravom OŠ „Vladislav Skarić“
Staru salu za tjelesni odgoj zamijeniće nova
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održali su sastanak sa predstavnicima Vijeća roditelja i direktorom Osnovne škole „Vladislav Skarić“ Mehom Pirićem.
17.12.2021.
Općinsko vijeće usvojilo dopune Odluke
Postojeći štadnovi i tezge u Ferhadiji biće uklonjeni
U namjeri da uvede u oblast zauzimanja i korištenja javnih površina Općinsko vijeće je na prijedlog načelnika usvojilo dopune Odluke o privremenom korištenju javnih površina.
16.12.2021.
Održana 12. redovna sjednica Općinskog vijeća
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u četvrtak 16. decembra 2021. godine 12. redovnu sjednicu koju je vodio dopredsjedavajući Benjamin Isović.
16.12.2021.
Udruženje „Mohanđi“ i „Act Fondacija BiH“ poklonile voćnjak Osnovnoj školi „Šip“
Danas je ispred objekta Osnovne škole „Šip“, uz saglasnost direktora škole Damira Ovčine, a u prisustvu predstavnika Općine Centar, organizovana sadnja 15 autohtonih sorti voćki koje su poklonili Udruženje „Mohanđi“ i „Act Fondacija BiH“.
16.12.2021.
Općina Centar obezbijedila novogodišnje paketiće za štićenike Doma na Bjelavama
U budžetu Općine Centar planirana su sredstva za nabavku novogodišnjih paketića za sve štićenike Dječijeg doma na Bjelavama.
15.12.2021.
Javni poziv udruženjima boračke populacije sa područja općine Centar za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine Centar Sarajevo u 2022. godini
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar danas je u dnevnim novinama Oslobođenje i Dnevni avaz, kao i na web stranici Općine Centar objavila javni poziv udruženjima boračke populacije, sa područja ove općine, da dostave prijedloge projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta ove jedinice lokalne samouprave tokom ove kalendarske godine.