PROJEKAT UDRUŽENJA „ZDRAVO ŽIVI/SRETNO STARI“

Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost

Danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ održano takmičenje u slikanju. Organizator ovog druženja u kojem su učestvovali članovi likovnih sekcija od najmlađe do nastarije populacije je Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“, koje upravlja pomenutim Centrom za zdravo starenje (Patriotske lige do broja 46).

-Danas smo u našem centru organizovali takmičenje u slikanju između tri generacije gdje želimo u prvom redu da se svi dobro zabavimo kroz ovaj projekat međugeneracijske saradnje. Osim članova centara za zdravo starenje sa područja općine Centar u takmičenju također učestvuju mališani iz vrtića „Razigrani dani“, te učenici iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ sa kojima stalno sarađujemo na realizaciji naših projekata. Tema takmičenja je „Detalji iz Centra“ u tehnici akrilnim bojama. Nakon okončanja takmičenja najbolje radove učesnika iz sve tri generacije ćemo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar kulture i mladih“ printati na cekerima koje ćemo besplatno dijeliti. Pomoć u realizaciji osim pomenute javne ustanove nam je pružila i Općina Centar na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Na kraju takmičenja svim učesnicima ćemo podijeliti simbolične, ali originalne nagrade, za lijepo podsjećanje na ovo predivno druženje raznih generacija, objasnila je Sanela Feratović, predsjednica Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“.

 

Najljepši radovi iz svih starosnih kategorija sa ovog takmičenja će krasiti 300 cekera. U ime Općine Centar današnjem takmičenju u slikanju su aktivno učestvovali vijećnik Velija Katica, kao i pomoćnica načelnika Lejla Dizdarević i Elma Sultanić iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport. Finansijsku podršku realizaciji projekta „Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost“ je pružila Općina Centar. 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti