Vijesti

15.12.2021.
Ponovljeni poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u općini Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo poziva zainteresovane članove/članice organizacija civilnog društva (OCD), koje imaju sjedište na njenom području, da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području općine Centar Sarajevo.
15.12.2021.
Sutra 12. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Dvanaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 16. decembra 2021. godine sa početkom u 12 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
14.12.2021.
U protekloj sedmici 104 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 49. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 9878 potvrđenih slučajeva.
14.12.2021.
Odata počast ubijenim sugrađanima u Gimnazijskoj ulici
U organizaciji Kantona Sarajevo danas su članovi porodice ubijenih, predstavnici više nivoa vlasti, te predstavnici udruženja građana obilježili 28. godišnjicu od pogibije osam naših sugrađana na raskrsnici Gimnazijske ulice i Obala Kulina bana na Drveniji.
14.12.2021.
Nabavljeni „EDUmic“ uređaji za dvije škole
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je danas direktoricama OŠ „Isak Samokovlija“ Nevzeti Doljančić i JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Melihi Povlakić-Hadžiefendić „EDUmic“ uređaje koji su namijenjeni za lakši proces edukacije djece sa oštećenim sluhom.
13.12.2021.
Glasajte za predložene koncepte redizajna Ulice Musala
Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa UNDP Accelerator Labom, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Gradom Sarajevo pokrenula inicijativu pod nazivom „Re-imagine my street“ – „Moja mašta za moju ulicu“.
13.12.2021.
Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Općini Centar
Općina Centar Sarajevo pridružila se akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuje Crveni križ općine Centar u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH.
12.12.2021.
Položeno cvijeće na spomen-obilježju na Bjelašnici
Obilježena 27. godišnjica pogibije pripadnika odreda „Lasta“
Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na Bijelim vodama na Bjelašnici danas je obilježena 27. godišnjica pogibije boraca Odreda policije za specijalne namjene "Lasta".
11.12.2021.
Sljedeće sedmice ispitivanje mreže
Sanirano oštećenje asfalta u Ulici Zaima Šarca
Na saobraćajnici u Ulici Zaima Šarca došlo je do propadanja asfalta zbog kvara na instalacijama KJKP „Vodovod i kanalizacija“.
10.12.2021.
Općina Centar Sarajevo nastavlja pružati podršku samozapošljavanja mladih
Pored projekata koje realizuje sa međunarodnim partnerima, Općina Centar Sarajevo nastavlja i samostalno pružati podršku samozapošljavanja mladih i u tu svrhu izdvojena su sredstva u iznosu od 150 hiljada KM.
10.12.2021.
Rezultati procesa izbora predstavnika/ce organizacija civilnog društva (OCD) sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće u Evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)
Poziv članovima/icama organizacija civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo da se prijave za učešće u Evaluacionoj komisiji je objavljen na web stranici Općine Centar Sarajevo 18. novembra i trajao je od 18. do 26. novembra 2021. godine.
10.12.2021.
U ponedjeljak akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Općini Centar
Općina Centar Sarajevo pridružila se akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuje Crveni križ općine Centar u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH.
09.12.2021.
Veterinarska ambulanta Slatina dobila novu opremu za biohemijsku analizu
Danas je u prostorijama Veterinarske ambulante Slatina obavljeno potpisivanje ugovora o davanju na korištenje aparata za biohemijsku analizu seruma kod životinja.
09.12.2021.
Načelnik Mandić uručio vatrogasnu opremu pripadnicima DVD „Bjelave“
U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ (Ulica Bjelave 44) u četvrtak, 9. decembra 2021. godine načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa komandirom ovog vatrogasnog društva Sulejmanom Vrancem potpisao ugovor o davanju na korištenje vatrogasne opreme čiju nabavku je finansirala Općina Centar u iznosu od 23.110 KM.
09.12.2021.
Narandžasto upozorenje zbog intenzivnijih padavina
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da se danas i sutra očekuju obilnije padavine zbog čega je izdato narandžasto upozorenje.
08.12.2021.
Obilježena 20. godišnjica smrti Mirze Delibašića
Članovi porodice, prijatelji i poštovaoci Mirze Delibašića danas su, povodom 20. godišnjice smrti, položili cvijeće na njegov grob u Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare.
08.12.2021.
Srednja škola metalskih zanimanja
Otvoren savremeni kabinet za praktičnu nastavu
U Srednjoj školi metalskih zanimanja danas je otvoren GROHE kabinet u kojem će učenici ove škole obavljati praktičnu nastavu.
07.12.2021.
Završeni vanjski radovi na objektu Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina
Izgradnja objekta u kojem će biti smještena Evropska kuće kulture i nacionalnih manjina u parku Kemala Montena privodi se kraju.
07.12.2021.
Nagradni konkurs za najbolju video priču „Mojih 3 minuta“
Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ objavila je nagradni konkurs za najbolju video priču pod nazivom „Mojih 3 minuta“. Pravo prijave na konkurs imaju svi stanovnici Bosne i Hercegovine.
06.12.2021.
Otvorena izložba članova Centra za zdravo starenje
Simboličkim presijecanjem vrpce načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, te dogradonačelnik Sarajeva Haris Bašić otvorili su izložbu u Centru za zdravo starenje smještenom u objektu vrtića „Razigrani dani“.