OPĆINA IZDVOJILA 46.741 KM

Pri kraju radovi na rekonstrukciji hair česme kod džamije Magribija

Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo privode kraju radove na rekonstrukciji hair česme kod džamije Magribija.

Naime Općina Centar je za obnovu džamije Magrabija iz budžeta izdvojila 50.000 maraka, dok je za rekonstrukciju hair česme pored džamije izdvojeno 46.741 KM.

Načelnik Mandić je prilikom nedavne posjete džamiji Magribija istakao njen značaj ne samo za Općinu Centar, nego i za grad Sarajevo.

-Projekat uređenja hair česme kod džamije Magribija, je nešto što će svim vjernicima služiti prilikom obavljanja vjerskih obreda, ali i turistima koji će posjetiti ovaj nacionalni spomenik. Džamija Magribija je naš ponos, a naša obaveza je da je čuvamo i uljepšavamo. Slobodno možemo reći da je ona i biser općine Centar zbog svoje kulturne i historijske vrijednosti, a mi na ovaj način želimo da joj vratimo stari sjaj i mjesto koje joj pripada, kazao je načelnik Mandić. 

Džamija Magribija, ljepotica koja predstavlja unikat arhitekture, a krasi centralni dio općine Centar od 16. vijeka, teško je oštećena tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti