OLIMPIJSKI STADION „ASIM FERHATOVIĆ HASE“

Općina Centar i BH Telecom osigurali internet za navijače

Danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor direkcije BH Telecoma Edin Kapo u press salonu na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ održali konferenciju za medije na kojoj je predstavljena nova internetska usluga dostupna svim posjetiocima stadiona.

-Okupili smo se još jednom lijepim povodom na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, tim prije jer fudbalski klub Sarajevo sutra igra evropsku utakmicu, i svi željno iščekujemo da Sarajevo prođe u drugo kolo. S tim u vezi, a zahvaljujući našim prijateljima, ali i našim partnerima BH Telecomu, omogućili smo da svi posjetioci sutra, ali i na svim narednim utakmicama, imaju pristup internetu prvi većim brzinama. Svjedoci smo da uvijek na velikim skupovima mreža zbog velikog opterećenja kaska. Svi žele poslati neki sadržaj putem interneta. Sutra će svi navijači, zahvaljujući BH Telecomu i dijelom zahvaljujući Opštini Centar koja je finansirala ovaj projekat, imati brzi pristup internetu, a nadam se da će poslati lijepe slike slavlja sa stadiona Koševo. Ovo je jedan u nizu projekata digitalizacije, koje provodi Opština Centar. Očekujemo sutra lijepo vrijeme, odličnu brzinu interneta, a kao navijač Sarajeva i pobjedu, poručio je načelnik Mandić.

Na stadionu Asim Ferhatović Hase svim navijačima i posjetiteljima će se omogućiti da veći broj korisnika ima bežični pristup internetu pri velikim brzinama, odnosno da u isto vrijeme internet koristi više hiljada posjetitelja tokom fudbalske utakmice.

-Danas smo pustili uslugu bežičnog pristupa internetu, instalirali smo negdje oko dvadesetak pristupnih tačaka, za sve navijače i posjetioce. Naziv WLAN mreže je „Općina Centar“ s obzirom na finansijsku pozadinu projekta. Naš zajednički cilj je da poboljšamo doživljaj na ovom olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, instalirajući vrhunsku opremu. Instalirana oprema ostaje trajno na stadionu, a ova vrsta saradnje će biti nastavljena i u budućnosti u saradnji sa Općinom Centar kao najboljom općinom na području Bosne i Hercegovine. Koristim priliku da ispred kompanije BH Telecoma zaželim puno sreće i uspjeha u sutrašnjoj utakmici našem Fudbalskom klubu Sarajevo i plasman u drugo kolo UEFA konferencijske lige, kazao je direktor Kapo. 

BH Telecom je ovim povodom, izvršio instalaciju novih Access Pointa, te time obezbijedio kvalitet pružanja bežičnih internet usluga prilikom boravka na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Projekat je realiziran pod pokroviteljstvom Općine Centar, uz svesrdnu podršku Uprave DD BH Telecoma.

17.07.2024.
OLIMPIJSKI STADION „ASIM FERHATOVIĆ HASE“
Općina Centar i BH Telecom osigurali internet za navijače
17.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto na Betaniji“
17.07.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Patriotske lige
Više vijesti