JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH

Proširen sistem video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, a zajednički finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP BiH, tokom proteklog perioda započelo je postavljanje novih kamera za sistem video nadzora na šest lokacija na području Mjesne zajednice „Crni Vrh – Gorica“.

Nova oprema je instalirana na stubove javne rasvjete,  koju će Općina Centar dati na korištenje MUP KS, i to u ulicama Kranjčevićeva, Odobašina, raskrsnica ulica Kalemova i Omera Stupca, te raskrsnica ulica Avde Jabučice i Omera Stupca. Vrijednost ugrađene opreme iznosi 49.959 KM, a riječ je o zajedničkom finansiranju Općine Centar i UNDP-a. 

-U cilju jačanja i unapređenja kvaliteta života građana općine Centar Sarajevo, ali i povećanja sigurnosti, građani MZ „Crni Vrh-Gorica“ su na održanom forumu građana delegirali projekat „Nabavka i ugradnja video nadzora na području mjesne zajednice“. U prvoj fazi ovog projekta, realizovanog u oktobru prošle godine, kamere za sistem video nadzora postavljene su na stubove javne rasvjete na tri lokacije na području Mjesne zajednice „Crni Vrh – Gorica“: u ulicama Tepebašina 12, Odobašina kod broja 10, te u Ulici Crni vrh kod broja 12. Lokacije za postavljanje kamera su predložili naši sugrađani i članovi Savjeta ove MZ. MUP KS, odnosno Sektor za video nadzor je preuzeo upravljanje sistemom video nadzora. Odobren je naš prijedlog proširenja ovog projekta na području MZ „Crni vrh-Gorica“, tako da smo nastavili sa ovim projektom i postavili još šest dodatnih kamera za video nadzor na području ove mjesne zajednice, čime ćemo poboljšati sigurnosnu situaciju na ovom području, objasnila je Selma Piljević iz Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar. 

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ ima za cilj jačanje uloge mjesnih zajednica kako bi povećale odziv građana, njihovu participaciju, kao i socijalnu inkluziju u procesima lokalnog razvoja i uključuje 200 mjesnih zajednica iz 41 jedinice lokalne samouprave iz cijele Bosne i Hercegovine.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti