POBOLJŠANJE USLOVA BORAVKA U ZAVODU PAZARIĆ

Općina Centar donirala 15.000 KM

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa direktorom Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Samirom Suljagićem protokol o realizaciji granta u iznosu od 15.000 KM.

Naime, sredstva u iznosu od 15.000 maraka donirana su Zavodu u svrhu nabavke mašina i alata za održavanje higijene prostorija.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar svesrdno pruža podršku projektima koji imaju za cilj integraciju osoba sa poteškoćama u razvoju u društvo.

-Mi kao društveno odgovorna lokalna zajednica moramo imati poseban senzibilitet za osobe koje borave u ustanovama ovog tipa. Stoga želimo nastaviti podržavati unapređenje rada i boravka osoba u ustanovama koliko je to u našim mogućnostima, poručio je Mandić.

Direktor Suljagić se u ime korisnika i uposlenika Zavoda zahvalio na doniranim sredstvima, ali i sveukupnoj višegodišnjoj podršci Općine Centar.

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama. U Zavodu borave osobe sa invaliditetom, odnosno intelektualnim poteškoćama u razvoju.

JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz ove oblasti u našoj državi.

U ime Općine Centar potpisivanju protokola je prisustvovala i pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković.

17.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto na Betaniji“
17.07.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Patriotske lige
17.07.2024.
POBOLJŠANJE USLOVA BORAVKA U ZAVODU PAZARIĆ
Općina Centar donirala 15.000 KM
Više vijesti