JAČANJE ULOGA MJESNIH ZAJEDNICA U BIH

Humanitarna izložba na Sarajevskom ćilimu

Danas je na šetalištu „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“ otvorena humanitarna izložba likovnih radova polaznika škole crtanja i slikanja.

Navedena aktivnost realizovana je u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ koji se realizuje u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlade Švicarske i Švedske, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Likovne radionice u Društvenom centru vodio je akademski slikar i voditelj škole slikanja i crtanja Atelier Fly Faris Hadžihasanović.

-Kroz radionice smo željeli dati slobodu učesnicima da se izraze kroz svoju kreativnost. Polaznici radionice, njih oko 200, bili su svih uzrasta, od najmlađih pa do naših najstarijih sugrađana. Projekat je uspješno realiziran, a zadovoljstvo naših polaznika najbolji je pokazatelj. Završna aktivnost ovog projekta je današnja humanitarna izložba na Sarajevskom ćilimu, a novac od prodaje slika usmjerit ćemo SOS Dječijem selu, kazao je Hadžihasanović.

U ime Općine Centar humanitarnoj izložbi prisustvovali su pomoćnik načelnika za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Haris Sijarić i saradnici iz službe. 

 

 

17.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto na Betaniji“
17.07.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Patriotske lige
17.07.2024.
POBOLJŠANJE USLOVA BORAVKA U ZAVODU PAZARIĆ
Općina Centar donirala 15.000 KM
Više vijesti